Силен имунитет при децата – ето как!

Основен приоритет на всички родители през есента е да осигурят силен имунитет на своите деца. Именно поради това в настоящата статия ще се фокусираме върху изпитаните начини, с чиято помощ безпроблемно ще се справят с неотложната задача.

Начини за постигане на силен имунитет при децата

Разнообразна и здравословна диета

Правилно подбраната диета е в основата на силния имунитет при децата. Съветът на педиатрите е ежедневното меню на малчуганите да е богато. Нито една хранителна група не бива да отсъства от него. „Единствено когато приема въглехидрати, протеини (белтъчини) и мазнини в точното съотношение детският организъм ще е силен и устойчив на атаките на есенните вируси“, категорични са специалистите.

Повишаване на физическа активност

Спортът е ключ към силния имунитет. Ето защо е необходимо родителите да насърчават своите наследници да тренират. Бягайки в парка, карайки кънки или играейки футбол, рожбите им не само ще се забавляват, но и ще изградят своеобразен щит срещу настъпващите болестотворни микроорганизми през есента.

Допълнителен прием на цинк

Цинкът е сред минералите, които допринасят за силния имунитет при малчуганите. Причината е, че подпомага образуването на имуноглобулини – протеини, които предпазват организма от болестотворни агенти. Освен това повишава активността на T-клетките – бели кръвни телца, които са активни участници в борбата срещу инфекциите през есента. Ползите от приема му обаче не спират дотук. Този минерал е от съществено значение за синтеза на витамин D, който играе важна роля за активиране на имунната система срещу инфекциозните причинители. Най-добрият естествен начин, по който децата могат да си набавят цинк, е като консумират повече тиквени семки и сусам.

Повече ехинацея

Съществен фактор за изграждане на силен имунитет при децата е приемът на ехинацея. Благодарение на силно изразените си антибактериални свойства красивото цвете с пурпурно-розови или бели цветове още от древни времена се използва успешно като мощно имуностимулиращо средство. Доказателство за неоспоримото действие на лековитото растение е фактът, че то спомага за активирането на T-клетките, които както вече споменахме, осигуряват защита на детския организъм срещу бактерии, вируси, дрожди и гъбички. Ехинацеята освен това усилва способността на лимфоцитите да унищожават болестотворните бактерии.

Доказано природно средство за силен имунитет при децата

Педиатрите у нас горещо препоръчват на родителите да осигурят на своите наследници оптимално количество Ехинацея с приема на Имунобор Кидс/Imunobor® Kids. Във всяка капсула от този мощен имуностимулатор, специално разработен за деца в училищна възраст, се съдържат 40 mg висококачествен екстракт от лековитата билка. Имуностимулиращият ефект на Ехинацеята в Имунобор Кидс многократно е усилен от 150 mg стандартизиран екстракт на Бета-глюкан – единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Двете съставки действат в пълен синхрон и резултатите от приема им не закъсняват. Имунобор Кидс повишава локалната имунна защита на лигавицата на бронхиалната, чревната и урогениталната система на малчуганите. Засилва способността на имунните клетки да убиват бактерии. Стимулира производството на имунни тела. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Имунобор Кидс да се приема редовно в продължени на 12 седмици. При нужда курсът може да се повтори след едноседмична пауза. Имунобор Кидс има отлична поносимост и е безопасен дори при дълговременна употреба.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.