Ясни сигнали за дисбаланс на чревната флора

До голяма степен здравословното състояние на всеки човек зависи от състоянието на чревната флора. Сред основните функции на полезните бактерии в червата е участие в процесите на храносмилане, но те са и равноправни „съюзници“ на клетките на имунната система в борбата с болестотворните микроорганизми. Затова при нарушения на чревната флора често се наблюдава и отслабване на имунната система.

Чревните бактерии наброяват повече от 100 трилиона клетки и когато лошите надминат по численост добрите, се стига до състояние, познато като дисбактериоза или дисбиоза. Това състояние може да предизвика както храносмилателни проблеми, така и други физиологични нарушения.

Кои са най-типичните сигнали за дисбаланс на чревната флора?

Храносмилателни проблеми

Всякакви нарушения на стомашно-чревния тракт са сигнал за дисбаланс на чревната флора. За най-вероятни признаци на дисбактериоза се смята появата на газове, подуване на корема, диария или запек и синдром на раздразненото дебело черво.

Дефицит на витамини и минерали

От доброто състояние на чревната микрофлора зависи усвояването и синтеза на витамини и минерали. Дисбалансът на чревните бактерии може да доведе до нежелан дефицит на някои от жизнено необходимите витамини и минерали – магнезий, витамин D, витамин К, витамин B7 и B12. При установяване на дефицит на някой от тези микроелементи не изключвайте вероятността за нарушаване на чревния баланс.

Дерматологични проблеми

Състоянието на кожата е пряко свързано с протичащите процеси в храносмилателната система. В действителност дори голяма част от кожните проблеми идват отвътре, а не са свързани с нарушения на дермата.
Най-вероятните кожни проблеми, които се свързват с дисбаланс на чревните бактерии са акне, екзема, псориазис, розацея и др.

Качествен синбиотик за възстановяване баланса на чревната флора

Независимо какви са причините за нарушаване на нормалното равновесие на чревните бактерии, най-ефективно възстановяване на баланса им се постига чрез редовен прием на синбиотични средства. Това са средства, които способстват за нормализиране на чревната флора благодарение на правилното съчетаване между пробиотици и пребиотици. Такова средство е Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic, който комбинира в себе си високо количество пробиотик – Лактобацилус булгарикус и Бета глюкан, който играе ролята на пребиотик – храна за пробиотика.

Освен че способства за възстановяване на нормалния баланс на чревните бактерии, Имунобор Биотик се отличава с още едно положително качество, с което превъзхожда останалите синбиотични средства. А то е, че притежава и мощни имуностимулиращи свойства, благодарение на комплексното действие на съдържащия се в него високопречистен Бета глюкан. Той представлява полизахарид, който служи и за храна на пробиотичните бактерии (пребиотик) и е мощно средство за подсилване на естествената имунна защита на организма.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar