Ясни сигнали за дисбаланс на чревната флора

До голяма степен здравословното състояние на всеки човек зависи от състоянието на чревната флора. Сред основните функции на полезните бактерии в червата е участие в процесите на храносмилане, но те са и равноправни „съюзници“ на клетките на имунната система в борбата с болестотворните микроорганизми. Затова при нарушения на чревната флора често се наблюдава и отслабване на имунната система.

Чревните бактерии наброяват повече от 100 трилиона клетки и когато лошите надминат по численост добрите, се стига до състояние, познато като дисбактериоза или дисбиоза. Това състояние може да предизвика както храносмилателни проблеми, така и други физиологични нарушения.

Кои са най-типичните сигнали за дисбаланс на чревната флора?

Храносмилателни проблеми

Всякакви нарушения на стомашно-чревния тракт са сигнал за дисбаланс на чревната флора. За най-вероятни признаци на дисбактериоза се смята появата на газове, подуване на корема, диария или запек и синдром на раздразненото дебело черво.

Дефицит на витамини и минерали

От доброто състояние на чревната микрофлора зависи усвояването и синтеза на витамини и минерали. Дисбалансът на чревните бактерии може да доведе до нежелан дефицит на някои от жизнено необходимите витамини и минерали – магнезий, витамин D, витамин К, витамин B7 и B12. При установяване на дефицит на някой от тези микроелементи не изключвайте вероятността за нарушаване на чревния баланс.

Дерматологични проблеми

Състоянието на кожата е пряко свързано с протичащите процеси в храносмилателната система. В действителност дори голяма част от кожните проблеми идват отвътре, а не са свързани с нарушения на дермата.
Най-вероятните кожни проблеми, които се свързват с дисбаланс на чревните бактерии са акне, екзема, псориазис, розацея и др.

Качествен синбиотик за възстановяване баланса на чревната флора

Независимо какви са причините за нарушаване на нормалното равновесие на чревните бактерии, най-ефективно възстановяване на баланса им се постига чрез редовен прием на синбиотични средства. Това са средства, които способстват за нормализиране на чревната флора благодарение на правилното съчетаване между пробиотици и пребиотици. Такова средство е Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic, който комбинира в себе си високо количество пробиотик – Лактобацилус булгарикус и Бета глюкан, който играе ролята на пребиотик – храна за пробиотика.

Освен че способства за възстановяване на нормалния баланс на чревните бактерии, Имунобор Биотик се отличава с още едно положително качество, с което превъзхожда останалите синбиотични средства. А то е, че притежава и мощни имуностимулиращи свойства, благодарение на комплексното действие на съдържащия се в него високопречистен Бета глюкан. Той представлява полизахарид, който служи и за храна на пробиотичните бактерии (пребиотик) и е мощно средство за подсилване на естествената имунна защита на организма.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.