вегетарианци и вегани
0
(0)

Великденските пости са повод да обърнем внимание на една особеност, на която много рядко се обръща внимание при прием на лекарства и хранителни добавки, а именно – “Няма ли съставът на тези продукти да наруши строгия пост?”. И ако този въпрос вълнува повечето хора само за няколко седмици годишно, то вегетарианците и веганите например би следвало да внимават по всяко време на годината. “Опасността” идва основно от лекарства и добавки в капсулна форма, поради някои съставки на капсулата, които са от животински произход и приемът им несъзнателно може да компрометира целия пост на постещите или да е в противовес с хранителните навици на вегетарианците и веганите. Да предположим, че страдате от цистит, а освен това постите или изобщо не консумирате животински продукти. Ще ви подскажем как да си помогнете без да нарушите принципите си.

Защо някои капсулни форми на лекарства и хранителни добавки нарушават постите и не са подходящи за вегетарианци и вегани

Факт, за който много малко хора се замислят, е наличието на желатин в капсулите, в които се предлагат много от здравните продукти на пазара – било то лекарствени средства или хранителни добавки. Той се съдържа в твърдите и в полутечните капсули. Въпросният желатин е животински белтък, който се отделя при варене на кости и хрущяли, вследствие на хидролиза на колагена в тях. Желатинът се разтваря в топла вода, а при охлаждане се сгъстява и желира – свойство, което го прави особено подходящ за поддържане структурата на капсулите. Животинският му произход обаче е онази особеност, която го прави неподходящ за прием от постещи, вегетарианци и вегани. На какво тогава да разчитат тези хора, ако страдат от възпаление на пикочния мехур, а повечето добавки и медикаменти, които се приемат при цистит се предлагат в капсулна форма, съдържаща желатин.

VGcaps – уникалната растителна формула, която е подходяща за постещи, вегетарианци и вегани

Независимо дали търсите помощ при хроничен или при остър цистит, две са нещата, които трябва да определят избора ви:

shop banner

1. Природните продукти предлагат сигурност и защита от каквито и да било нежелани странични ефекти
2. Може да разчитате на сигурността на иновативната формула VGcaps – изцяло растителни капсули, които не съдържат желатин

И хроничният, и острият цистит може да се овладеят успешно с приема на 2 продукта от фамилия Имунобор/Imunobor®. За справяне с хроничен цистит доказано ефективно помага приемът на Имунобор Уро/Imunobor® Uro. При остър цистит и други форми на остра уроинфекция, включително при бременни, успешно се прилага Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut. И двата продукта се предлагат в иновативната форма – VGcaps и са подходящи за прием от вегетарианци, вегани и по време на пости.

На продукти в изцяло растителни капсули (VGcaps) може да се разчита не само при цистит

Фамилия Имунобор предлага и други изцяло природни продукти под формата на иновативни VGcaps. Това са:

– Имунобор Бета глюкан
– Имунобор Бронхо
– Имунобор Котешки нокът Саменто
– Имунобор Ехинацея
– Имунобор Кидс капсули
– Имунобор Кидс Актив капсули
Всички тези продукти са подходящи за прием от вегетарианци, вегани и от постещи.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: