остри инфекции на пикочните пътища
0
(0)

Остри инфекции на пикочните пътища са сред водещите причини за търсене на лекарска помощ от представителките на нежния пол. Причината за това се крие в по-късата уретра при дамите, улесняваща навлизането на болестотворни бактерии към пикочните пътища. Изчислено е, че за една година около 0.5% от жените проявяват симптоми на уроинфекция. Сред тях са често уриниране, съпроводено от парене, сърбеж или болка ниско в областта на корема. От групата на уроинфекциите най-често се отбелязват прояви на цистит, уретрит и пиелонефрит. Кой подход при овладяване на уроинфекциите е правилният – научете в следващите редове.

Цистит, уретрит, пиелонефрит – различните прояви на уроинфекция

При уроинфекция е налице възпаление на лигавицата на пикочните пътища, покриваща целия уринарен тракт – от уретрата до бъбреците. Причината в огромен процент от случаите е бактерията Ешерихия коли. За да предизвика заболяване тя трябва да навлезе в уринарния тракт. Както споменахме, това се случва най-често при дамите, но мъжете също не са защитени от появата на уроинфекции.

Цистит е най-срещаната проява на уроинфекция. Характерно при него е колонизирането и инфектирането на лигавицата на пикочния мехур от бактерии.

Уретритът се характеризира с възпаление на лигавицата на уретрата – тръбичката, която отвежда урината извън пикочния мехур.

Пиелонефрит е най-тежката форма на уроинфекция, протичаща с инфектиране на бъбреците и бъбречното легенче. Развива се при нелекуван или рецидивиращ цистит или уретрит, когато болестотворните бактерии мигрират нагоре по пикочните пътища.

Честите позиви за уриниране, придружени с болки или парене, са ясен сигнал за уроинфекция. Ненавременното ѝ овладяване крие риск от усложнения и увреждане на бъбреците. Всеки симптом трябва да насочва към лекарска консултация.

Природна помощ при овладяване на остри инфекции на пикочните пътища

За успешно справяне с острите уринарни инфекции ще предложим на вниманието ви един изцяло природен продукт с мощно антиадхезивно действие. Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut е специално създадено натурално средство за преодоляване на остри уроинфекции. Всяка капсула съдържа 300 мг екстракт от Американска червена боровинка. Той е оптимално стандартизиран към проантоцианидини (РАС) тип А.

Проантоцианидин тип А лишава бактериите от възможността да се захващат за лигавицата на пикочните пътища и улеснява изхвърлянето им с урината. Приеман самостоятелно или в комбинация с уроантибиотик, Имунобор Уро Акут осигурява пълно ерадикиране на уропатогените и преодоляване на острата уроинфекция.

Проучванията на продукта гарантират неговата висока ефективност и изключително висок профил на безопасност. Имунобор Уро Акут може да се приема и от бременни жени, които са сред най-често страдащите от уроинфекции.

Продуктът се намира под формата на растителни капсули, няма нежелани ефекти и се дозира по 1 капсула до 2 пъти дневно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: