хематурия
0
(0)

Хематурия, или кръв в урината, е медицинско състояние, от което се оплакват много хора и което се диагностицира често при урологичен преглед. Това е причината за публикуваните наскоро нови препоръки на Американската лекарска колегия (American College of Physicians – ACP) относно борбата с хематурията.

Накратко за проблема хематурия – кръв в урината при мъжете и жените

И двата пола са предразположени към развитие на хематурия. В някои случаи наличие или следи от кръв в урината се установява лесно от самите пациенти в процеса на уриниране. Когато урината е наситено розова или червена се говори за макроскопска хематурия. Наличие на кръв в урината обаче може да има дори и когато тя е с нормален цвят. При т.нар. микроскопска (безсимптомна) хематурия не се забелязват следи от кръв. Такива се откриват само с микроскопско изследване, обикновено случайно, при урологичен преглед. Именно случайното установяване на хематурия е поводът споменатите по-горе американски специалисти да дадат няколко препоръки към пациентите с урологични оплаквания. Препоръките са отправени включително към пациенти, при които урологичните проблеми видимо са останали в историята и се считат за преодоляни.

Основни препоръки към пациентите, страдащи или страдали в миналото от хематурия и други урологични проблеми

– за разлика от много други заболявания, за хематурията се говори много рядко и не съществува практика за периодични прегледи срещу нея. Затова грижите в тази насока трябва да бъдат индивидуални и при мъжете, и при жените.

shop banner

– дори при липса на видими следи от кръв в урината, на всички хора, страдали от проблеми с уринарния тракт, се препоръчват периодични изследвания за елиминиране на риска от безсимптомна микроскопска хематурия. Заболяванията на уринарния тракт често хронифицират и профилактичните прегледи в много случаи са единствената мярка за минимизиране на последствията.

– наличието на кръв в урината е сериозно състояние. В някои случаи то се появява инцидентно, например след сериозни физически натоварвания и много бързо отшумява. В болшинството от случаите обаче хематурията е симптом на налично заболяване, а засегнат може да е всеки орган на уринарния тракт – уретра, простата, пикочен мехур, уретери, дори бъбреците. При установено наличие на кръв в урината е задължителна лекарска консултация. Установено е, че най-честата причина за хематурия е инфекция на пикочните пътища. В повечето от случаите тя засяга уретрата и пикочния мехур и се развива съответно уретрит или цистит.

Когато хематурията е следствие от цистит или уретрит, преодоляването й става бързо и лесно с помощта на едно доказано природно средство

В групата на изцяло природните средства от фамилия Имунобор/Imunobor® присъства ефективният продукт Имунобор Уро/Imunobor® Uro, съдържащ висококачествен екстракт от Американска червена боровинка. Имунобор Уро предлага безапелационно решение на проблема с проявите на хроничен цистит или уретрит и се прилага успешно дори при хроничен пиелонефрит, засягащ бъбреците.
Като част от фамилия Имунобор вече се предлага и новият продукт Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut. Той съдържа по-висока концентрация на екстракт от Американска червена боровинка и повлиява отлично случаите на остра уроинфекция, например остър цистит или остър уретрит.
Имунобор Уро и Имунобор Уро Акут са два изцяло природни продукта, с които се подобрява състоянието на лигавицата на пикочните пътища и се подпомага справянето с хематурията, с хроничните и с острите случаи на уроинфекция.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: