полезни бактерии в червата
0
(0)

Искате да научите повече за нашите полезни бактерии в червата? Тогава не пропускайте настоящата статия, в която сме събрали всичко, което трябва да знаете за тези добри приятели.

Повече за нашите полезни бактерии в червата и връзката им с имунитета

„Добрите“ чревни бактерии са естествени обитатели на стомашно-чревния тракт. Те са пряко свързани с имунната система. Подпомагат защитата на организма от вредни микроорганизми, като моделират функциите на имунитета. В този ред на мисли състоянието им е определящо за това дали ще сме в добро здраве, или не. Намаляването им в стомашно-чревния тракт ни прави по-предразположени към заболявания.

Малкият брой полезни бактерии в червата често е причина за някои автоимунни заболявания

Установено е, че ниските нива на полезни чревни бактерии повишават риска от развитие на определени автоимунни заболявания.

shop banner

Така например, автоимунните форми на артрит като ревматоиден или псориатичен артрит, засягат в много по-голяма степен хора, страдащи от нарушена чревна флора.

За връзката между нарушената чревна флора и автоимунните заболявания говори и това, че страдащите от псориазис често имат непоносимост към глутен. Глутеновата нетолерантност, от своя страна, е породена от лошо функционираща храносмилателна система.

Перфектно решение за поддържане на полезните чревни бактерии

От всичко казано дотук следва да направим извода, че добрата грижа за полезните бактерии в червата е предпоставка за по-силен и здрав имунитет.

За да стимулираме развитието на добрата чревна флора, можем да се доверим на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Този висококачествен продукт от продуктовата линия Имунобор стимулира добрите бактерии в червата и бързо нормализира чревната микрофлора.

Благотворното въздействие на Имунобор Биотик върху стомашно-чревния тракт се дължи на голямото количество пробиотици в състава му. Всяка капсула от продукта доставя на организма висок брой лиофилизирани бактериални тела от пробиотик Лактобацилус булгарикус (Lactobacillus bulgaricus).

Имунобор Биотик не е просто пробиотик!

Благодарение на оптималното количество висококачествен стандартизиран бета глюкан (250 мг), който съдържа, той действа като имуностимулатор. Бета глюканът е единственият естествен модулатор на имунния отговор с доказан механизъм на действие. Освен че има ключова роля за имунната защита, този естествен полизахарид служи за храна на полезните чревни бактерии и стимулира тяхното размножаване.

Уникалният състав на Имунобор Биотик го превръща в перфектното средство за подобряване на чревната флора и подсилване на имунитета. Подходящ е за прием заедно с антибиотици за предотвратяване на дисбактериози (намаляване на полезните бактерии). Има отлична поносимост и е напълно безвреден. Няма данни за нежелани реакции и странични ефекти. Може да се използва и от бременни жени.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: