Бета глюкан и витамин C за мощна имунна система

Мощната имунна система е гарант за здравето на всеки човек. Най-силно това важи за децата, чийто имунитет не може да осигури достатъчна защита на организма срещу всевъзможните микроби, които го атакуват. Това налага имунната система да бъде допълнително стимулирана, за да успява да ги пребори. Като максимално ефективни за тази цел се ползват две ненадминати и доказано безопасни природни средства – добре познатият витамин C и все по-затвърждаващият се бета глюкан. Как те помагат на имунитета?

Роля на витамин C за подсилване на имунитета

Кожата и лигавиците на дихателната, пикочната и чревната система изпълняват ролята на естествени бариери срещу навлизането на болестотворни микроорганизми в организма. В някои случаи обаче определени микроби преодоляват тези бариери. Тогава те се превръщат в мишени за клетките на имунната система. Първите, които ги атакуват, са т.нар. макрофаги (фагоцити). Това са големи по размер клетки, които обгръщат, разграждат и неутрализират „нашествениците“. За нормалното си функциониране макрофагите имат нужда от „храна“. Основният източник, който те ползват е аскорбиновата киселина (витамин C). Затова е много важно при микробна атака организмът да получава оптимални количества витамин C за обезпечаване нуждите на имунните клетки. Освен това витамин C действа противовъзпалително и стимулира производството на естественото антивирусно средство на организма – интерферон.

Роля на бета глюкан за стимулиране на имунната система

На повърхността на макрофагите са разположени рецептори за бета глюкан. Важно е максимален брой от тези рецептори да се активират и да се свържат с молекула бета глюкан. Тогава макрофагите са максимално активни и способни да улавят и неутрализират болестотворните агенти. Освен това, в тази ситуация макрофагите отделят сигнални вещества, алармиращи и активиращи другите имунни клетки. Основният начин, по който се осъществява тази сигнализация е чрез поглъщане на бета глюкан, неговото микронизиране и отделянето му извън фагоцитната клетка, така че да може да достигне и до другите имунни клетки и да ги активира. Това гарантира силен и качествен имунен отговор и минимизира риска от инфектиране на организма.

Кой продукт съдържа оптимална комбинация от бета глюкан и витамин C?

Както стана дума, най-голяма нужда от стимулиране на имунитета има детският организъм. Затова оптималното снабдяване с витамин C и бета глюкан е най-важно именно за тях. В тази насока изключително удобство предлага природният продукт Имунобор Кидс Актив Сироп. В неговия състав са включени оптимални количества бета глюкан и витамин C, които, допълвайки действието си, осигуряват силен имунитет и максимално противодействие срещу микробите, атакуващи детския организъм.

Бета глюкан в състава на Имунобор Кидс Актив Сироп е предварително микронизиран. Това значително повишава възможността за свързване с всички рецептори по повърхността на имунните клетки и тяхното активиране.

Бета глюкан и витамин C в състава на Имунобор Кидс Актив Сироп правят този продукт изключително подходящ за прием от деца с остри инфекции. Витамин C стимулира отделянето на интерферон и намалява възпалението, а бета глюкан стимулира директното антимикробно действие на имунните клетки. Така комбинацията от тези две активни съставки превръща Имунобор Кидс Актив Сироп в имунологично средство без аналог, доказало ефективността си срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции при децата. Приемът на този продукт още при първи симптоми значително съкращава периода на боледуване и успешно предотвратява риска от рецидив на инфекциите.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar