Чревни инфекции – да възстановим баланса в червата след празниците

Великденските празници отминаха, сега предстои Гергьовден. Всички тези празници са предпоставка за преяждане и консумиране на всякакви храни и напитки без мисъл за това как ще ни се отрази безразборното и неконтролируемо хранене. И ако вече сте на вълна „как да неутрализираме проблемите след обилното хранене“, то препоръчително е да се постараете да възстановите чревната микрофлора по възможно най-естествения и безопасен за организма начин – чрез пробиотик и пребиотик.

Много хора имат непоносимост към различни храни и напитки и често крайният резултат е диария, колит, синдром на раздразненото дебело черво и други тревожни чревни инфекции, които задължително изискват адекватно повлияване. В противен случай сме неспособни да вършим ежедневните си задължения и самочувствието ни се срива до земята. Дискомфорт и срам са само част от последствията, които съпътстват подобни състояния.

Как да постъпим, ако страдаме от чревни инфекции?

В никакъв случай не е препоръчително да се подлагаме на глад или прочистване с плодове и зеленчуци или да приемаме само чай и вода. Гладът не е решение. Първоначално е добре да разберем кои храни са предизвикали неразположението и да ги избягваме доколкото е възможно. Препоръчително е да се избягват и полуфабрикати и бързи храни – те също често са причина за възпаления и дисбаланс в чревната флора.

Храни, подходящи при чревни инфекции

Това, което трябва да направим, е да консумираме лека и питателна храна, най-добре съобразена със сезона. При диария и стомашно-чревни неразположения са подходящи препечени филии, сухари, солети, варени картофи, варен ориз, банани, повече течности, защото организмът губи много вода и разбира се храни, съдържащи пробиотици (кисело мляко с доказан произход). От месните продукти може да се консумира пилешко месо без кожа и излишни мазнини.

Кои храни да избягваме?

Избягвайте мазни храни, сладолед, сирене, изкуствени подсладители, алкохол, кофеин съдържащи напитки (те са диуретици и изхвърлят част от течностите в организма).

При чревни инфекции – да възстановим баланса в чревната микрофлора!

За правилното функциониране на чревната микрофлора и подсилване на имунитета се грижи също Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Това е изцяло натурално, но достатъчно мощно средство, което може да се използва както за лечение, така и за профилактика на чревни инфекции. Комбинацията от високоефективни пробиотик (Лактобацилус Булгарикус) и пребиотик (Бета Глюкан) възстановяват баланса в чревната микрофлора. Бета глюкан е и мощен имуностимулатор, който съдейства за подсилване на имунитета и предпазване от повторна поява на подобни състояния.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.