Чревни инфекции – да възстановим баланса в червата след празниците

Великденските празници отминаха, сега предстои Гергьовден. Всички тези празници са предпоставка за преяждане и консумиране на всякакви храни и напитки без мисъл за това как ще ни се отрази безразборното и неконтролируемо хранене. И ако вече сте на вълна „как да неутрализираме проблемите след обилното хранене“, то препоръчително е да се постараете да възстановите чревната микрофлора по възможно най-естествения и безопасен за организма начин – чрез пробиотик и пребиотик.

Много хора имат непоносимост към различни храни и напитки и често крайният резултат е диария, колит, синдром на раздразненото дебело черво и други тревожни чревни инфекции, които задължително изискват адекватно повлияване. В противен случай сме неспособни да вършим ежедневните си задължения и самочувствието ни се срива до земята. Дискомфорт и срам са само част от последствията, които съпътстват подобни състояния.

Как да постъпим, ако страдаме от чревни инфекции?

В никакъв случай не е препоръчително да се подлагаме на глад или прочистване с плодове и зеленчуци или да приемаме само чай и вода. Гладът не е решение. Първоначално е добре да разберем кои храни са предизвикали неразположението и да ги избягваме доколкото е възможно. Препоръчително е да се избягват и полуфабрикати и бързи храни – те също често са причина за възпаления и дисбаланс в чревната флора.

Храни, подходящи при чревни инфекции

Това, което трябва да направим, е да консумираме лека и питателна храна, най-добре съобразена със сезона. При диария и стомашно-чревни неразположения са подходящи препечени филии, сухари, солети, варени картофи, варен ориз, банани, повече течности, защото организмът губи много вода и разбира се храни, съдържащи пробиотици (кисело мляко с доказан произход). От месните продукти може да се консумира пилешко месо без кожа и излишни мазнини.

Кои храни да избягваме?

Избягвайте мазни храни, сладолед, сирене, изкуствени подсладители, алкохол, кофеин съдържащи напитки (те са диуретици и изхвърлят част от течностите в организма).

При чревни инфекции – да възстановим баланса в чревната микрофлора!

За правилното функциониране на чревната микрофлора и подсилване на имунитета се грижи също Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Това е изцяло натурално, но достатъчно мощно средство, което може да се използва както за лечение, така и за профилактика на чревни инфекции. Комбинацията от високоефективни пробиотик (Лактобацилус Булгарикус) и пребиотик (Бета Глюкан) възстановяват баланса в чревната микрофлора. Бета глюкан е и мощен имуностимулатор, който съдейства за подсилване на имунитета и предпазване от повторна поява на подобни състояния.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar