алергии
0
(0)

В пика на пролетните алергии алерголозите напомнят на засегнатите, че редица фактори могат да влошат състоянието им. Не пропускайте настоящата статия, за да узнаете кои са те и как да се модулира имунитета, за да се намали алергичната нагласа.

Фактори, които допринасят за обостряне на алергиите през пролетта

Алкохол

Хората с алергии, трябва да избягват приема на алкохолни напитки. Причината е, че те съдържат хистамин. Тази химична субстанция се образува от дрождите и бактериите по време на ферментацията и стои в основата на алергичните реакции и техните специфични симптоми. Редица изследвания по темата нееднозначно сочат, че освен че провокира типичните за пролетните алергии оплаквания като кихане, кашляне, сърбеж и главоболие, хистаминът в алкохола значително ги влошава.

Тютюн

Страдащите от пролетни алергии трябва да се въздържат не само от алкохол, но и от тютюневи изделия. В цигарения дим има около 4700 химически съединения, които улесняват проникването на алергени в тялото. Освен това при вдишването му контактът на алергена с лигавицата се удължава и това допълнително утежнява симптомите на алергиите.

shop banner

Стрес

Силното нервно напрежение, предизвикано от отрицателно физическо или емоционално въздействие, стимулира синтеза на кортизол. “Хормонът на стреса” потиска имунната система. А когато защитните сили на организма са отслабени, алергиите протичат по-бурно.

Контактни лещи

Хората, които страдат от алергия към полен, трябва да се въздържат от употребата на контактни лещи през пролетта. Предпазната мярка се налага, защото финият цветен прашец, който отделят цветовете на цъфтящите растения, полепва по повърхността на това популярно средство за корекция на зрението и допълнително утежнява възпалението.

Някои храни

Хранителните продукти, богати на тирамин (твърдо узряло сирене, заквасена сметана и кисело мляко), както и тези, които водят до освобождаване на хистамин (яйца, шоколад, консервирана риба, домати, спанак и горчица) осезаемо влошават симптомите на пролетните алергии. Поради това консумацията им трябва да се избягва или да се сведе до минимум.

Дрехи от синтетични материи

Облеклата от изкуствени материи не само запарват кожата, но и лесно задържат финия прашец от събуждащите се за нов живот растения през пролетта. В резултат упоритият сърбеж се увеличава и проблемите с алергиите се задълбочават. За да не се стига до утежняване на състоянието, е добре засегнатите да заложат на дрехите от естествените материи за пролетния сезон.

Как да се понижи честотата и тежестта на алергиите през пролетта?

Специалистите са категорични, че избягването на отключващите и утежняващи фактори е първата крачка към облекчаване на симптомите на пролетните алергии. За да се наложи ефективен контрол над тях обаче, трябва да се предприеме комплексен подход. Такъв е възможен с употребата на доказания природен продукт с мощен антиалергичен ефект Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300. Всяка капсула от него доставя на организма 300 мг високо пречистен бета-глюкан, единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Активната съставка възстановява баланса между имунните клетки, които предизвикват алергичната реакция, и по този начин понижава честотата и тежестта на боледуването. Имунобор Бета Глюкан има изключително удобен прием, отлична поносимост и не крие риск от нежелани реакции дори при продължителна употреба.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: