алергия към полен
0
(0)

Алергия към полен е най-честата форма на алергична реакция. Официалните световни данни го потвърждават – поне 20% от хората имат непоносимост към цветния прашец. Оказва се обаче, че поленът далеч не е единствения, който стои в основата на тази типична пролетна алергия…

Скритата причина за поленова алергия

Научен екип от канадския университет „Макмастър“ установява, че наред с високото количество поленови частици през пролетта още един фактор повишава риска от алергична реакция. Учените доказват, че рискът от алергична реакция е най-висок, когато по време на излагането на алергени имунната система е заета с неутрализиране на вируси или бактерии. Според изследователите силното активизиране на защитните сили води до ненужно силен имунен отговор към безопасни за организма структури като поленовите частици. В тези случаи алергичната реакция се развива като коинфекция, придружаваща настинката.

Специалистите са категорични, че едновременната циркулация на вирусни частици и поленови алергени през пролетта е причина за зачестяването на риновирусни инфекции и алергии. Те предупреждават, че рискът от развитие на алергия към полен е най-голям при децата и подрастващите. Като причина за това посочват неукрепналата им имунна система.

shop banner

Естествена профилактика на алергия към полен при деца и възрастни

От ключово значение за успешно контролиране на алергичната нагласа, особено в детска възраст, е модулирането на имунната система. Когато се нормализира имунната толерантност към алергени, излагането на поленови частици няма да провокира имунна реакция, отключваща поленова алергия.

Като висококачествени имуномодулатори в детска възраст може да се ползват природните продукт Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup и Имунобор Кидс Актив растителни капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps. Сиропната форма е предназначена за деца до 8 години, а капсулната – за децата в училищна възраст. За намаляване на алергичната нагласа спомага вложеният в състава на двата продукта бета глюкан – единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие.

За склонните към алергия възрастни хора специално е създаден Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300. Както подсказва наименованието, всяка капсула от този продукт доставя на организма 300 мг високопречистен бета глюкан. Този естествен полизахарид повишава локалната имунна защита на лигавиците на бронхиалните пътища и едновременно с това намалява алергичната нагласа.

Продуктите от фамилия Имунобор имат отлична поносимост и са напълно безвредни. Подходящи са за продължителна употреба. Прилагат се както за профилактика с цел намаляване на алергичната нагласа, така и за овладяване на алергичния пристъп. Приемани според предписанието, бързо се справят със симптомите на алергия (хрема, кихане и сърбеж в очите). Допълнително преимущество е, че ускоряват оздравителния процес.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: