алергия през есента
5
(1)

През есента все повече хора, включително и деца се сблъскат с тежките симптоми на алергия. В много случаи заради променящото се време, мнозинството бъркат алергиите с настинка, вирусна инфекция, а и често със симптоми на Ковид. Заради по-хладният и влажен въздух, полените и спорите, които са най-честия причинител на есенното запушване на носа, се съдържат в по-голямо количество. Кои са симптомите на алергия и какво да направите, за да ги потушите можете да разберете по-надолу в статията.

Най-често срещаните симптоми на алергия през есента

Както споменахме вече, симптомите на алергия понякога трудно се различават, а неправилно поставената диагноза, няма да доведе до така необходимото лечение. Хората с алергия често се оплакват от запушен нос, силно раздразнени, зачервени очи, които могат да сълзят и сърбят. Освен това не е изключено да имат тъмни кръгове под очите, често да кихат и да кашлят. Секретът от носа най-вероятно е доста бистър и течен. Усещането е много неприятно и понякога невзети навреме мерки, могат да доведат до сериозни усложнения и тежък пристъп на алергия. Затова първоначално е добре да се свържете със специалист, който да ви насочи към диагноза и лечение. Освен това може да си помогнете със симптомите на алергия през есента като направите някои много лесни неща.

Хидратиране на тялото за овладяване на симптомите на алергия през есента

Когато тялото ви е дехидратирано то произвежда повече хистамин (вещество, което причинява алергия). Приемането на течности, в частност вода помага за намаляване на симптомите като редуцира количеството на веществото. Необходимо е да приемате поне по 8 чаши вода на ден. Остатъкът от течности може да си набавите като приемате бульони, супи и различни плодове и зеленчуци.

shop banner

Кверцетин – естествено средство за справяне с алергията през есента

Кверцетинът е известен представител на полифенолите. Той има доказано антиалергично действие и спомага за инхибиране на производството на хистамин в организма. В клинични проучвания е доказано, че кверцетинът намалява дразненето на дихателните пътища при алергии. Изграждането на достатъчни дози от него наистина отнема време. Започнете да въвеждате богати на кверцетин храни в диетата си седмици или дори месеци преди сезона на алергиите, за най-добри резултати. Такива са: ябълки, мед, малини, лук, червено грозде, череши, цитрусови плодове и зелени листни зеленчуци.

Прием на витамин C – ефикасен начин за овладяване на алергията през есенния сезон

Витамин C доказано укрепва имунната система и е един от най-мощните антиоксиданти. Той действа като естествен антихистамин в организма. Според направени проучвания оксидативният стрес играе ключова роля при алергични заболявания. Витамин C е антиоксидант и противовъзпалително средство, и приемът му помага за овладяване симптомите на алергия през есента. Може да се намери в почти всички плодове и зеленчуци, особено в цитрусовите – портокали, мандарини и лимони, както и в природния продукт Витабор С Актив / Vitabor® C Activ.

Прием на природни продукти с доказан ефект за овладяване симптомите на алергия през есента

Продуктите от фамилия Имунобор за деца и възрастни са най-доброто решение за есен без алергии. Това са Имунобор Кидс Актив Сироп / Imunobor® Kids Activ Syrup, за деца до 8 годишна възраст, Имунобор Кидс Актив / Imunobor® Kids Activ капсули, за деца в училищна възраст и Имунобор Бета Глюкан 300 / Imunobor® Beta Glucan 300, за възрастни. И трите продукта съдържат високопречистен бета глюкан – единственият имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Благодарение на него се подсилват имунните функции на организма и се подобрява баланса на имунните клетки, отговорни за алергичните реакции. При редовен и продължителен прием на продуктите се намалява алергичната нагласа и се скъсява продължителността на боледуване, и се избягват усложнения. Те са с висок профил на безопасност и могат да се приемат дълго време.
Потърсете ги в аптеките или онлайн в електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: