ковид симптоми
5
(1)

Две години след заразяване половината от хоспитализираните пациенти продължават да се оплакват от ковид симптоми. Това става ясно от най-продължителното проследяващо проучване досега, публикувано в The Lancet Respiratory Medicine. Изследването е проведено сред 1192 души от Китай, инфектирали се със SARS-CoV-2 през първата фаза на пандемията през 2020 г.

Ковид симптоми – продължителни особено при пациенти с дълъг ковид

Докладът за проучването сочи, че макар физическото и психическото състояние на преболедувалите ковид да се подобрява с времето:

  • здравето и качеството им на живот остават по-лоши от тези на общата популация

Това важи най-вече за хората с дълъг ковид. Обикновено при тях е налице поне един симптом (умора, задух, нарушен сън) две години след първоначалното заразяване с вируса.

shop banner

Дългосрочните последици на коронавируса (COVID-19) върху здравето са до голяма степен неизвестни. Основната причината за това е, че най-дългите проследяващи проучвания, правени до момента, са с продължителност приблизително 1 година. Затрудняващи обстоятелства за определяне степента на възстановяване на преболедувалите ковид в повечето изследвания се оказва и липсата на:

  • изходни данни за здравословното състояние преди COVID-19
  • сравнения с общото население

„На преболедувалите ковид, които са били в болница, са им необходими повече от две години, за да се възстановят напълно“.

Това коментира водещият автор на изследването проф. Бин Цао от Китайско-японската болница за приятелство в Пекин

Той е на мнение, че е нужно непрекъснато да се следи състоянието на прекаралите ковид и то продължителен. По думите му това би била важна стъпка към:

  • разбирането на основните прояви на персистиращ ковид
  • по-нататъшното изследване на ползите от програмите за профилактика и рехабилитация на здравето

„Очертава се ясната необходимост от осигуряване постоянна подкрепа на значителна част от хората, преболедували ковид. И още – добре е да се разбере как ваксините, новите лечения и нововъзникващите ковид мутации влияят върху дългосрочните здравни резултати“. Това казва в заключение проф. Цао.

Решението, което дава природата срещу дългосрочни ковид симптоми, е…

Имуфлам/Imuflam® – научно разработена комбинация от естествени съставки с благоприятен ефект върху имунната система и съпротивителните сили на организма. Всяка капсула доставя на организма оптимално количество:

Активните вещества са така комбинирани, че да помагат на организма да пребори имунния дисбаланс, възпалението, болковия синдром и алергичната реакция.

Приемът е удобен – по 1 капсула 2 пъти дневно, след хранене. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Има добра поносимост при продължителна употреба. За постигане на оптимален резултат е желателно приемът да продължи минимум 3 месеца.

Продуктът е наличен в аптечната мрежа в цялата страна. Може да бъде поръчан и от сайта на онлайн магазин – МоМо www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: