алергия през пролетта
5
(6)

Ако сте сред страдащите от алергия през пролетта, трябва да спазвате определени препоръки в името на своето здраве. Вижте кои са те в следващите редове.

Ценни съвети при алергия през пролетта

За да избегнете или ограничите контакта с полените, които причиняват алергия през пролетта, следва да преприемете следните мерки:

Внимателно проветряване

Не отваряйте прозорците рано сутрин или привечер. В тези моменти от деня поленовите нива са най-високи. Проветрявайте закратко през останалото време.

shop banner

Носене на лични предпазни средства

Когато излизате навън, носете слънчеви или защитни очила и предпазна маска срещу полени. По този начин ще ограничите контакта на очите и носната лигавица с алергена.

Хигиенизиране на дрехите

Щом се приберете вкъщи, веднага се преоблечете. Сложете носените дрехи за пране. Изсушете ги в сушилнята или ги оставете да съхнат на сушилник у дома. Ако ги прострете навън, съществува реална опасност поленът (цветният прашец) да полепне по тях.

Филтри срещу полени

Потавете филтри срещу полени на климатика у дома и в колата. Не забравяйте да ги сменяте често. Задължително пътувайте на затворени прозорци.

Не на косенето и метенето

Избягвайте да косите тревата или метете терасата. Тези дейности завихрят алергизиращите растителни частици и улесняват попадането им в горните дихателни пътища и очната лигавица.

Режим на излизане

Избягвайте да излизате навън между 5 и 10 часа сутринта и между 19 и 22 часа вечерта. Причината е, че в тези часови интервали въздушната поленова кнцентрация е най-висока.

Повече време у дома – една от най-добрите мерки срещу алергия през пролетта

Старайте се да стоите у дома в топли, сухи и ветровити дни, когато по традиция се регистрира най-висока концентрация на полени във въздуха. Не спете в близост до дървета – едни от основните източници на полени през пролетта. В случай че имате градина, избягвайте да садите алергизиращи растения.

Отговорът на природата при алергия през пролетта при възрастни и деца

Ограничаването на контакта с полените е първата крачка срещу пролетната алергия. Втората важна стъпка е приемът на висококачествен природен продукт с мощен антиалергичен ефект. Именно такъв продукт е Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300. Всяка негова капсула доставя на организма 300 mg високопречистен бета глюкан – единственият природен имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Активната съставка на Имунобор Бета Глюкан 300 го превръща в най-доброто натурално средство за профилактика и трайно овладяване на силата и честотата на пролетна алергия при възрастни. За най-малките е подходящ приемът на Имунобор Кидс Актив сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup. Неговата активна съставка също е бета глюкан. Той е микронизиран за максимално усвояване и ефект. Действието му е подсилено от L-аскорбинова киселина – най-активната форма на витамин С.

Продуктите с марка Имунобор са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Налични са в аптеките и онлайн в сайта www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: