антиоксиданти ползи
4.9
(18)

Приемът на антиоксиданти има есенциално значение за здравето. Защо е важно ежедневно да си набавяме естествени вещества с мощен антиоксидантен ефект – ще обясним в текущата статия.

Антиоксидантите борят сърдечните заболявания

Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за заболеваемост в световен мащаб. Докато мнозина страдат от тях, съществува начин за подпомагане на организма и предпазване от заболяванията, засягащи сърцето и кръвоносните съдове. Абнормалното окисляване на мазнините увеличава риска от сърдечни болести и диабет. Ежедневният прием на антиоксиданти спомага за регулиране на метаболизма на мазнините и органичаване на възпалението в организма. По този начин намалява опасността от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Антиоксидантите могат да предпазват от неврологични разтройства

Смята се, че има връзка между невровъзпалението, което оксидативният стрес причинява, и тревожността, депресията и по-сложни неврологични заболявания, като Алцхаймер и Паркинсон. В посока за намаляне на това специфично възпаление действат именно веществата с антиоксидантен ефект. Те улавят и неутрализират големите количества свободни радикали, като по този начин повлияват симптомите, асоциирани с неврологични разтройства.

shop banner

Антиоксидантите противодействат на стареенето

Антиоксидантите имат силата да се справят с физическите и психическите признаци на стареене на организма. Едно от най-добре познатите им качества е противодействие на ултравиолетовите лъчи, които причиняват преждевременно стареене на кожата. Проучвания показват, че всекидневното набавяне на антиоксиданти забавя появата на бръчки, запазва текстурата на кожата и намалява податливостта ѝ към увреждане от слънцето.

Антиоксидантните вещества се борят и с менталните последици от естествения процес на стареене. Счита се, че техният ежедневен прием в препоръчителни количества помага за подобряване на способността на мозъчните клетки да поддържат продължителна междуклетъчна комуникация. Това може да окаже положителен ефект за предпазване от загуба на памет.

Приемът на антиоксиданти има благоприятни ползи за очното здраве

В технологичната ера, в която живеем, очите ни са постоянно изложени на опасност. Ежедневното прекарване на часове пред електронните устройства причинява очни смущения и може да предизвика дългосрочни проблеми със зрението. Смята се, че именно антиоксидантите могат да противодействат на причините и да окажат помощен ефект върху зрението. Ежедневният им прием благоприятно повлиява ретината, макулата и фоторецепторните клетки. Подобрява остротата на зрението и пази очите от увреждащата синя и ултравиолетова светлина.

Приемът на фундаментални антиоксиданти е с ключови ползи за имунната защита на организма

В условията на пандемия и висока опасност от заразяване с коронавирус, се откроява ключовата защитна роля на имунната система. Тя е мощно оръжие за противодействие на постоянно атакуващите патогени, но нейните сили могат да бъдат лесно отслабени. Един от основните виновници за имунен срив и експозиция на организма на върлуващите вируси, е оксидативният стрес. За преборването му и засилване на имунните функции е нужен ежедневен прием на три фундаментални за здравето антиоксиданта. Това са цинк, селен и витамин C. Те работят в синергия за изграждане на стабилна защита срещу патогените. Подпомагат антиоксидантната защита на организма и предпазват клетките, включително и имунните такива, от увреждане. Благоприятстват правилните функции на имунната система. Повишават имунитета и стимулират производството на естествени антивирусни средства. Потискат вирусната активност и действат противовъзпалително.

За максимална ежедневна антиоксидантна защита, приемайте Оксибор Цинк Селен Витамин C/Oxybor® Zn Se Vitamin C. Продуктът съдържа специално разработена биоактивна комбинация, включваща трите фундаментални антиоксиданта. Препоръчва се за постоянен прием в епидемична обстановка. Има отлична поносимост и не представлява риск за здравето.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: