антиоксидантна защита
4.6
(22)

При епидемична обстановка е от изключително значение да се погрижим за имунната си система, като ѝ осигурим мощна антиоксидантна защита. Защо са важни антиоксидантите в условия на повишена заболеваемост от коронавирус и други циркулиращи патогени – ще посочим в текущата публикация.

Ползи за имунната система от антиоксидантна защита

Силната имунна система е индикатор за здраве. Но непрекъсната атака на патогените и борбата с тях често отслабват защитните сили на организма ни.

По време на фагоцитозата (естествен механизъм на имунната система за отстраняване на патогени), възниква явление, наречено оксидативен или респираторен взрив. При него увеличеното производство на кислород води от отделяне на свободни радикали, които допринасят за борба с определени болестотворни микроорганизми. Въпреки че е нормален, този процес може причини окислително увреждане на имунни клетки и тъкани, и възпаление в организма. То отслабва имунитета, като се смята и за предшественик на много хронични състояния и заболявания сред възрастните хора.

shop banner

За неутрализиране на увреждащите свободни радикали на помощ идват естествени по произход вещества – антиоксидантите. Тяхната роля се корени в установяване на адекватен баланс между оксиданти (свободни радикали) и антиоксиданти в човешкия организъм. Той осигурява нужната подкрепа за оптимално функциониране на имунната система.

Какво е нужно за антиоксидантна защита?

Ползите от приема на антиоксиданти ясно се разкриват в условия на епидемия. Тогава рискът от заразяване поради повишената заболеваемост изисква незабавна антиоксидантна защита. Сред многото вещества с антиоксидантен ефект, три се открояват със своите мощни свойства в подкрепа на имунната система – цинк, селен и витамин C.

Цинк

Цинкът е есенциален елемент за поддържане на вродения и придобития имунитет с директен антивирусен ефект. Той подобрява имунните функции и намалява продължителността и тежеста при инфекция. Подобрява разпознаване на патогените от имунната система и потиска вирусната активност. Дори и малък дефицит на цинк може да предизвика влошаване на множество аспекти от имунната защита. Недостигът на цинк нарушава епителната бариерна функция и намалява клетъчно-медиираните имунни отговори. Намалява броя на Т-клетките и антителата, и активността на клетките-убийци. Нарушава функцията на макрофагите. Това предразполага към по-лесно заразяване, продължително и по-тежко боледуване.

Селен

Селенът се открива във високи концентрации в тъканите на имунната система, като черен дроб, далак и лимфни възли. Организмът се нуждае от него за производство на селенопротеини. Тези селенозависими ензими действат като окислително-възстановителни регулатори, антиоксиданти и регулатори на вродения и придобития имунитет. Приемът на селен спомага за засилване на клетъчния и хуморалния имунитет.

Витамин C

Витамин C, познат още като аскорбинова киселина, е най-известният антиоксидант. Неговото мощно действие повлиява редица функции на придобития и вродения имунитет. Активно подкрепя клетките-убийци, които елиминират патогените. Благоприятства производството и функцията на неутрофилите и левкоцитите, засилва фагоцитозата, клетъчната подвижност и хемотаксиса. Обезврежда свободните радикали и предпазва имунните клетки от увреждащото им действие. Подкрепя и косвено имунитета чрез възстановяване на друг важен антиоксидант в организма – витамин Е. Стимулира производството на естественото антивирусно вещество интерферон, което намалява риска от заразяване при епидемична обстановка.

Как да си осигурим пълна антиоксидантна защита в условия на повишена заболеваемост?

Фундаментална биоактивна антиоксидантна комбинация от цинк, селен и витамин C можете да си осигурите чрез прием на Оксибор Цинк Селен Витамин C/Oxybor® Zn Se Vitamin C.

Иновативният продукт предоставя на организма оптимални количества мощни антиоксиданти за пълна подкрепа на имунитета и защита при повишена заболеваемост. Неутрализира свободните радикали и се грижи за правилното функциониране на имунната система. Препоръчва се за продължителна употреба в условия на епидемична обстановка. Дозира се по 1 таблетка до 3 пъти дневно, след хранене. Чистотата и високото му качество осигуряват стабилен профил на безопасност.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 22

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: