естествен имуномодулатор
4.3
(7)

Приемът на естествен имуномодулатор е иновативен подход, който показва безспорни ползи за здравето в условия на повишена заболеваемост. В текущата статия ще дадем повече информация за състава и приложението на един нов продукт на българския пазар – мощен имуномодулатор в депо таблетки за смучене с имунопрофилактичен и аналгетичен ефект.

Приложение на естествен имуномодулатор в условия на епидемична обстановка

В динамичните условия на епидемична обстановка се разкрива необходимостта от продукт, който проявява действия в две основни направления. Той е нужно да оказва мощна имунопрофилактика и да спомага за бързото овладяване на първи симптоми на заболяване. Благодарение на научния напредък в тази насока е разработен продукт, отговарящ на всички условия и проявяващ още редица здравни ползи. Това е новият член на голямото семейство на Имунобор – Имунобор Протект Цинк/Imunobor® Protect Zinc.

Продуктът представлява високотехнологичен имунен аналгетик в депо таблетки за смучене. Предназначен е за активно подпомагане функциите на имунната система в условия на повишена заболеваемост. Осигурява висококачествена имунопрофилактика при често боледуване на деца и възрастни, бързо овладяване на първи симптоми на заболяване, повишаване на локалната устойчивост на лигавиците на устната кухина и носоглътката и облекчаване на болковия синдром при възпалено гърло. Благодарение на технологичната форма – таблетки за смучене с депо ефект, продуктът проявява локално антивирусно, аналгетично и противовъзпалително действие в устната кухина. Същевременно покрива и изискването като продукт с локално действие да запазва нормалната флора в устната кухина.

shop banner

Състав и действие на активните компоненти в иновативния естествен имуномодулатор

Богатият състав на високотехнологичния имунен аналгетик представлява балансирана комбинация от натурални съставки с мощен и научно доказан ефект върху имунните функции и общото състояние на организма.

В съдържанието му присъстват високопречистен микронизиран бета глюкан, активна форма на витамин C, екстракт от Роза канина и цинк.

Бета глюкан

Бета глюканът е единственият имуномодулатор от натурален произход с доказан механизъм на действие. Той повишава имунната защита на организма, като активира сложната система на комплемента, засилвайки действието на макрофагите и функциите на естествените клетки убийци. Активираните имунни клетки осигуряват висококачествена цялостна протекция срещу вируси, бактерии и гъбички. Микронизираната му форма и висока чистота (93%) в продукта осигуряват висока ефективност.

Витамин C и екстракт от Роза канина

Витамин C е добре познато антивирусно вещество с множество позитиви върху функцията на клетките на вродения и адаптивния имунитет. Въпреки, че е по-известен като антиоксидант, действието на витамина като кофактор в множество регулаторни ензими му отрежда важна имуномодулираща роля. Витамин C е нужен на имунната система, за да установи и поддържа правилен имунен отговор срещу патогените. По тази причина запасите му в организма е нужно да бъдат попълнени при патогенна атака.

Екстрактът от плодовете на Роза канина също е с богато съдържание на естествен витамин C. Ефектите му обаче допълват и още редица полезни вещества, намиращи се в стандартизирания екстракт. Проучвания на лечебното растение доказват неговия изявен имуномодулиращ, антиоксидантен, противовъзпалителен и антимикробен ефект.

Цинк

Множество са здравословните ползи от приема на минерала цинк. В условия на епидемична обстановка обаче, се отличават имуноподпомагащите му свойства. Цинкът играе важна роля в поддържането на защитните сили на организма. Проявява директен антивирусен ефект, който освен протекция, осигурява и активиране на имунния отговор. Това го прави незаменим микроелемент в условия на повишена заболеваемост. При заболяване намалява продължителността на боледуването, като бързо повлиява първите симптоми и защитава от усложнения. Приеман чрез депо таблетка за смучене с по-бавно освобождаване, повишава защитната локална бариера на ниво устна кухина.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: