грип алергия
4.7
(15)

Хората, които имат алергия от лекарствени продукти, изпиват трудности при овладяване на грип. Причината се крие в това, че те не могат да приемат голяма част от средствата за симптоматично лечение на вирусните инфекции. Още за медикаментозната алергия и как успешно да се овладеят грипните състояния без да се стига до алергични реакции – научете в следващите редове.

Важна информация за медикаментозната алергия

Лекарствената алергия се изразява в отговор на имунната система под формата на алергична реакция след приемане на определен медикамент. Тя може да се състои в непоносимост към активната му съставка или някоя от помощните съставки. След попадане на даденото лекарствено средство в организма, имунната система го възприема като потенциална заплаха и го „атакува“, като започва да произвежда антитела. Резултатът се изразява във възпаление, повишена температура, втрисане, кожен обрив и затруднено дишане. При поява на симптоми на алергична реакция, трябва да бъде преустановен приемът на медикамента. При свръхчувствителност и тежко протичане на алергичната реакция е нужно да се потърси незабавна медицинска помощ.

При заразяване с грип – как да овладеем инфекцията, ако страдаме от лекарствена алергия?

За хората с медикаментозна алергия значително се стеснява кръгът на използваните средства за лечение на грип. Мнозина изпиват опасения да използват масово употребяваните продукти за овладяване на грипните симптоми поради риск от алергична реакция. За щастие, има безопасни методи и средства, които могат да бъдат приложени от хората с медикаментозна алергия за справяне с грипното състояние. Ето кои са те:

shop banner
  • оптимално хидратиране на организма
  • прием на здравословна храна, витамини, минерали и топли напитки
  • гаргари със сода и солен разтвор срещу болки в гърлото
  • спазване на висока лична хигиена
  • осигуряване на качествена почивка
  • прием на безопасен при медикаментозна алергия противогрипен продукт

Естествено средство за овладяване на първи симптоми на грип без риск от алергична реакция

Навременното справяне със симптомите на грип гарантира скъсяване на периода на боледуване, бързо възстановяване на организма и предпазване от усложнения. При медикаментозна алергия обаче, тези резултати не могат да бъдат лесно постигнати поради ограничения избор от средства за лечение. Точно в подходящия момент на помощ идва Гриполек/Gripolek®.

Гриполек е природно средство за успешно овладяване на симптомите на грип и настинка.

Гриполек е безопасен за прием при алергия от лекарствени продукти. Той облекчава симптомите на настинка и грип чрез подсилване на защитните сили на организма. Съдържа изцяло натурални съставки – буфериран витамин С (Естер-С), метилсулфонилметан и витамини от група В, взаимно допълващи ефектите си. Приемът на Гриполек съкращава периода на боледуване, облекчава болковия синдром и възпалението на лигавицата на дихателни пътища. Възстановява нарушения имунитет и витаминния дефицит. Може да се приема от възрастни и деца поради естествения произход на активните съставки. Има отлична поносимост и висок профил на безопасност.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: