инфекции на горните дихателни пътища при децата
5
(3)

Едни от най-често срещаните причини за боледуването при децата са целогодишните инфекции на горните дихателни пътища. Такива като настинка, възпаление на синусите и ушите, и гърлото са най-разпространените сред тях. Тези инфекции обикновено не протичат тежко, но ако се повтарят често и не се лекуват навреме могат бързо да направят усложнения. Това важи особено за деца с компрометирана имунна система. Кои са най-често срещаните симптоми и как да се справим с причинителя може да разберете по-надолу от статията.

Най-честите признаци показващи инфекции на горните дихателни пътища при децата

Заради навлизането в студените месеци и посещаемостта на детски градини и училища, детската имунна система бива атакувана почти постоянно от болестотворни микроорганизми. Затова и е важно да кажем, че 90% от всички дихателни инфекции се причиняват от вируси, а само около 5-10% от бактерии. Инфекциите на горните дихателни пътища при деца имат общи симптоми като отпадналост, температура, раздразнителност, главоболие, болки в мускулите, хрема, кашлица. Те се развиват различно, в зависимост от болестта, а колко сериозно и продължително ще протекат зависи от имунитета на детето. Обикновено по-леките вирусни инфекции не налагат незабавен преглед при педиатър, освен ако не става въпрос за новородени и кърмачета. Симптомите отшумяват за 5 до 7 дни. Въпреки това обаче, признаци като много зачервено, отточно гърло и кашлица – суха или влажна не трябва да се подценяват. Ако не се лекуват навреме могат да доведат до усложнения и инфекции на долните дихателни пътища – бронхит, бронхиолит и пневмония.

Мерки за предприемане при инфекции на горните дихателни пътища при деца

Лечението обикновено се определя в зависимост от симптомите. Едни от най-добрите практики са свързани с приема на много течности – билкови чайове, сок от изцедени пресни плодове и вода. Преминава се към по-подходяща и балансирана диета, богата най-вече на плодове и зеленчуци. Ако е необходимо се дават медикаменти за понижаване на телесната температура, съобразени с възрастта на детето. Освен това е добре да се проветрява често помещението, където пребивава малчугана, тъй като сухият и застоял въздух може да влоши съществуващите симптоми. Най-добре е детето, ако няма температура да се изкара на чист въздух далече от други хора, за да не разпространява вируса. Нека му се позволява да си почива и да спи колкото е нужно, това дава възможност на имунната система ефективно да се справи с причинителя.

shop banner

За справяне с инфекциите на горните дихателни пътища при деца е необходим природен продукт

На база дългогодишна употреба и без терапевтичен провал специалистите препоръчват употребата на Имунобор Кидс Актив Сироп / Imunobor® Kids Activ Syrup, за най-малките и Имунобор Кидс Актив Капсули / Imunobor® Kids Activ VGcaps, за децата в училищна възраст. Природният продукт в сиропната форма съдържа микронизиран бета глюкан с най-висока чистота, което му осигурява взаимодействие с повече рецептори на имунните клетки и активна форма на витамин C. При първи симптоми на остри инфекции, в това число и тези на горните дихателни пътища се дозира 3 пъти по 15 мл на ден до овладяване на водещия симптом (обикновено висока температура). След което се преминава в стандартна дозировка – 5 мл дневно.

Ефикасността на продукта в капсулната форма е засилена чрез комбинация от бета глюкан, витамин C и висококачествен екстракт от Ехинацея. Приема се 3 пъти на ден по 2 капсули при наличието на признаци на инфекция. След отшумяване на основния симптом само по 2 капсули дневно.

И двата продукта са с висок профил на безопасност и могат да се използват както за допълващо лечение така и за профилактика, за продължителен период от време.

Потърсете ги в аптеките или закупете онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от актуални и изгодни промоции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: