как да се предпазим от вируси
5
(3)

Пътуването е любимо занимание за мнозина, особено през летния сезон, но тръгвайки към мечтаната дестинация е разумно да помислим как да се предпазим от вируси, за да си гарантираме спокойна и приятна почивка. Наред с приятните емоции, планирането, координирането и цялата подготовка за пътуването могат да бъдат източник на силен стрес. Нервното напрежение на свой ред отслабва организма и го прави по-податлив към инфекции. Ето защо следните препоръки могат да бъдат от полза за подсилване на тялото и укрепване на имунитета преди пътешествие.

Не забравяйте хидратацията

Приемът на достатъчно течности е важна стъпка за поддържане на имунната система в кондиция. Всяка клетка, тъкан и орган се нуждаят от вода, за да функционират правилно. Водата помага за поддържането на естествените защитни бариери в тялото, включително лигавиците на носа и устната кухина, хранопровода, белите дробове и стомаха. Водата също е ключов компонент на лимфната течност, която е отговорна за транспортирането на имунни клетки, помагащи в борбата с инфекциите.

Как да се предпазим от вируси – със здрав сън

Качественият сън е задължителен за оптималното функциониране на организма и за цялостното здравословно състояние. За съжаление, често остава на заден план преди пътуването, независимо дали е от планирането, стреса или вълнението за предстоящата почивка. Колкото и натоварен да е графикът около подготовката преди пътуване, не бива да се лишавате от препоръчителните 7-9 часа качествена нощна отмора. По време на сън тялото се възстановява, а имунната система укрепва. При пътуване има потенциален риск да сте изложени на среща с вируси и бактерии, затова си струва да се погрижите защитата на тялото да не е компрометирана преди заминаването.

shop banner

Бъдете активни

Умерената физическа активност също е от полза за поддържане на функцията на имунитета. Допълнителен бонус е, че тренировките спомагат за намаляване на стреса и нервното напрежение. По време на почивка вероятно посещението на фитнес залата е последното нещо, което би ви хрумнало. И не е необходимо! Има още редица възможности да бъдете активни, като повече разходки, плуване в морето или басейн, или практикуването на леки упражнения за разтягане и разтоварване.

Как да се предпазим от вируси – с помощта на природна имунопрофилактика!

Поддържането на здрав имунитет е целогодишен приоритет. За естествено засилване на съпротивителните сили на организма през отпускарския сезон специалистите у нас препоръчват прием на Имунобор /Imunobor®. Продуктът е природно решение за интензивно подпомагане на организма при често боледуване, остри и хронични инфекции, имунен срив, стрес и хронична умора. Съдържа отлично разработена комбинация от природни екстракти с мощен ефект за подсилване на имунитета – Котешки нокът, Мака, Мате и Мравчено дърво. Те способстват за увеличаване на броя и активността на белите кръвни клетки, стимулират производството на специфични антитела и активират хуморалния и клетъчния имунитет. Продуктът притежава директен антимикробен ефект и съдейства за подобряване на общото състояние на организма. Активно предпазва от най-разпространените вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Няма данни за противопоказания и странични ефекти. Предлага се в аптеките без рецепта. Може да бъде поръчан и от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: