лятно подсилване на имунитета
5
(3)

Сега е най-подходящия момент да обърнете внимание на здравето си и да помислите за лятно подсилване на имунитета. Така ще подготвите съпротивителните сили на организма за предстоящия сезон на настинките. Добрата новина е, че придържането към някои на пръв поглед прости навици е от решаващо значение за подобряване функцията на имунната система. В следващите редове споделяме работеща лятна стратегия за добро здраве, от която да се възползвате.

Слънчевият витамин D – приятел на имунната система

Витамин D е известен още като „витамин на слънцето“, защото именно топлите лъчи са най-добрият източник да си го набавим. Витамин D е важен за оптималното функциониране на имунната система и подпомага организма в борбата с инфекции. Той участва още в усвояването на калций и фосфор от тялото, а дефицитът му се свързва с отпадналост, ставни проблеми, хормонални колебания, повишен риск от боледуване и по-бавно възстановяване. Тъй като зимата слънчевите лъчи са оскъдни, лятото определено е сезонът, през който да се „запасите“ с витамин D! Разбира се, излагането на слънце трябва да бъде разумно. Препоръчително е да правите слънчеви бани по 15-20 минути в сутрешните часове. След това задължително нанесете дермокозметичен продукт, като ДжинДжира Алба Спрей / GinGira® Alba Spray, който да пази кожата от раздразнения.

Хранене в цветовете на дъгата за лятно подсилване на имунитета

През лятото има изобилие от вкусни плодове и зеленчуци, чиято консумация е свързана с невероятни ползи за имунитета. Сезонната диета включва цели продукти, богати на хранителни вещества, които са едновременно засищащи и нискокалорични. Зеленолистните зеленчуци (спанак, рукула, маруля) са отличен източник на витамини. Червените плодове и зеленчуци (червени чушки, ягоди, берита ) са богати на витамин С и мощни антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в организма. Жълтите и оранжеви растителни храни (моркови, тиква, круши, жълти чушки) съдържат каротеноиди, които придават характерното им оцветяване и са мощни антиоксиданти, неутрализиращи оксидативния стрес. Храните със синьо и виолетово пигментиране, като сини сливи са източник на витамини, минерали и полезни влакнини с отличен ефект за регулиране на перисталтиката. Наблягането на консумацията на сезонни растителни храни стимулира тялото да изработва антитела срещу болестотворните микроорганизми и подобрява имунитета.

shop banner

Качествена почивка – направете я приоритет целогодишно

В забързаното ни ежедневие тялото се нуждае от качествена почивка, за да се възстанови. Най-добрият начин да си осигурите такава е чрез здравословен режим на съня. Научно доказано е, че качествената нощна отмора е пряко свързана със съпротивителните възможности на организма срещу патогенните микроорганизми. За да функционира добре, тялото се нуждае от 7-9 часа здрав сън през нощта. Ако страдате от безсъние, в краткосрочен план се наблюдават оплаквания като силна умора и проблеми с концентрацията, а в дългосрочен период – значителен спад в имунната система. През лятото експертите съветват да оползотворите всяка възможност, за да се наспивате пълноценно и да не боледувате през зимата.

Природно решение за лятно подсилване на имунитета

Не винаги е възможно да се придържате към споменатите стратегии за подсилване на имунитета през отпускарския сезон. Но природата има решение! Оксибор Форте / Oxybor® Forte е натурална комбинация от мощни антиоксиданти, създадена с грижа за доброто здраве и силния имунитет. Той съчетава оптимални количества проантоцианидин, селен, бета каротин, аскорбинова киселина (витамин C), α-токоферол (витамин Е), цинк, мед, магнезий, манган и коензим Q10. Те са високоефективни в неутрализирането на вредните свободни радикали и противодействат на оксидативния стрес. Приемът на продукта се свързва с редица ползи за организма, включително повишаване на защитните му сили, преодоляване на умората и когнитивния спад, подобряване функцията на сърдечно-съдовата система и кръвообращението. Съставките оказват комплексно действие върху зрението и състоянието на кожата, косата и ноктите. Природният състав на продукта гарантира високия профил на безопасност, включително при дълговременна употреба.

Може да закупите от аптечната мрежа в страната и онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: