пикочни инфекции при деца
5
(2)

Важно е като родител да сте наясно как се предотвратяват и лекуват пикочни инфекции при деца. Все пак уроинфекциите в детска възраст са втората по честота причина за посещение при лекар след дихателните инфекции.

Начини за превенция на пикочни инфекции при деца

Методите за профилактика на уроинфекции при малчуганите ще са от особена полза за родителите на момичета. Това си има своето обяснение. Децата от женски пол са по-податливи към уринарни инфекции заради по-късата уретра и близостта на ануса до вагината. Тези физиологични особености правят по-лесно придвижването на бактериите причинители (предимно Е. coli) от края на червата до органите на уринарния тракт.

Избягване на ваната с пяна и употребата на ароматни сапуни

Пяната за вана и сапуните с различни аромати биха могли да раздразнят гениталната област на децата и да благоприятстват появата на инфекции на пикочните пътища. Ето защо употребата на тези средства трябва да се избягва.

shop banner

За поддържане на добра хигиена в гениталната и перинеалната област на детето се препоръчват средства с неутрално pH. Те грижливо почистват и омекотяват кожата и освен това поддържат нормалната бактериална флора на влагалището при момичетата.

Носене на по-широки дрехи и на бельо от естествени материи – съществена стъпка за превенция на пикочни инфекции при деца

Дрехите със свободна кройка и памучното бельо са задължителни в детска възраст. Те позволяват перфектна вентилация на тялото. Поддържат гениталната температура в оптимални граници и намаляват риска от поява на пикочни инфекции.

Прием на достатъчно количество течности

Оптималната хидратация на детския организъм помага за:

  • предотвратяване на запек, който се смята за рисков фактор за уроинфекции
  • по-често уриниране, което не позволява разпространяването на бактерии и инфекции по пикочните пътища

Освен вода е добре децата да приемат сок от кокос или диня, които има силно изразен диуретичен ефект.

Правилна хигиена на гениталната област – ключово условие за профилактика на пикочни инфекции при деца от женски пол
Важно е момичетата да знаят, че след уриниране трябва да се избърсват отпред назад. В противен случай рискуват да пренесат бактерии от ректума към влагалището и уретрата, и да развият уроинфекция.

Насърчаване за по-често ходене до тоалетната

Детето трябва да свикне да уринира приблизително на всеки 2 часа през деня. Добре е да го прави бавно, за да изпразни напълно пикочния мехур и осезателно да намали опасността от инфекция на пикочните пътища.

Ефективно природно лечение на пикочни инфекции при деца

Ако въпреки всичко уроинфекцията е налице, всеки родител може да разчита на Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Acut, за да помогне на детето да я пребори. Това е изцяло природен продукт, който:

  • потиска бактериалния растеж в урината
  • възпрепятства прикрепването на бактериите към лигавицата на пикочните пътища
  • овладява възпалението и болката

В основата на положителното действие стои оптималното количество екстракт от Американска червена боровинка. Всяка растителна капсула съдържа точно 300 мг високопречистен стандартизиран екстракт от плодовете на вечнозеления многогодишен храст, който расте в Канада и САЩ. Извлекът е изключително богат на проантоцианидини тип А (PAC) – 12% PAC във всяка Vgcaps (растителна капсула), и активно подпомага пикочните пътища.

Продуктът е напълно безопасен и няма нежеланите ефекти на антибиотиците. Дозировката за деца над 1 година е по 1 растителна капсула дневно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: