уроинфекции при деца
0
(0)

Появата на уроинфекции при деца изисква своевременно овладяване и профилактика за елиминиране на рецидивите. Какво е необходимо да знаем за уроинфекциите при най-малките – научете в тази статия.

Уроинфекциите са вторите по честота инфекции след тези на дихателната система

Уроинфекциите представляват бактериални възпалителни процеси на отделителната система. Появата на уроинфекции при деца е втората по честота причина за посещение на лекарския кабинет след заболяванията, свързани с дихателната система.

Момичетата боледуват по-често поради анатомични особености. Късата уретра е причината момичетата да страдат от уроинфекции повече от момчетата. Честотата на уроинфекциите при момчетата е по–висока през първите месеци от живота им. Най-честият причинител на уроинфекции в детска възраст е бактерията Ешерихия коли, която се прикрепва по стените на пикочните пътища.

shop banner

Много пъти уроинфекцията при децата се установява трудно, тъй като както при други видове инфекции е съпроводена с покачване на телесната температура. Това твърдение важи с особено голяма сила, когато детето е засегнато от цистит.

Ненавременното лечение на уроинфекциите в детска възраст може да доведе до задълбочаването им. Също така своевременното овладяване на инфекцията елиминира хронифицирането им и появата на рецидиви.

Местоположението на инфекцията определя два вида уроинфекции при деца

Според това коя част от пикочните пътища е засегната уроинфекциите биват:

  • инфекции на горните пикочни пътища – пиелонефрити
  • инфекции на долните пикочни пътища – уретрит, цистит

При инфекциите на горните пикочни пътища се наблюдават симптоми като липса на жизнени сили, чести позиви за уриниране, понижен апетит, гадене, повръщане.

Инфекциите на долните пикочни пътища се характеризират с дискомфорт при уриниране, свързан обикновено с парене и болка в най-ниската коремна част. Също така и неотлагаеми и чести позиви за уриниране, проблеми със съня, вследствие на тези симптоми, мътна урина с неприятен аромат.

Как протичат уроинфекциите при деца?

В зависимост от възрастта на малчугана, клиничното протичане на уроинфекциите има характерни особености. Те включват симптоми, които биват локални и общи. Най-често при поява на уроинфекции при деца се наблюдава повишаване на температурата и обща отпадналост.

При новородените клиничните симптоми са бледост, висока температура, липса на апетит, понижаване на теглото, възбудимост и понижен мускулен тонус.

В ранната детска възраст преобладават общите симптоми като повръщане, неспокойствие. Последното е вследствие на коремна болка, като родителите съобщават за този симптом предимно през нощта.

При по-големи деца преобладава коремната болка. Наблюдават се понякога и общи симптоми като висока температура, безапетитие, отпадналост, главоболие.

Уроинфекциите при деца и възрастни се определят още по две главни характеристики. Това са високата честота и склонността към рецидиви. При наличие на уроинфекции при деца е нужно те да бъдат лекувани в острата им фаза.

Срещу уроинфекции при деца – изберете правилния и безопасен подход

Обикновено срещу уроинфекции при деца, специалистите препоръчват лечение с антибиотици. Техният антибактериален ефект се допълва отлично от приложението на Имунобор Уро/Imunobor® Uro. Този изцяло природен продукт има синергичен ефект с антибиотична терапия, и когато се налага такова лечение ускорява оздравяването.

Имунобор Уро представлява ефективна комбинация от стандартизирани екстракти от Американска червена боровинка и Бета глюкан. Бета глюканът е най-мощният имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Свързва се със специфични рецептори на повърхността на макрофагите. Американската червена боровинка от своя страна има антиадхезивно, противовъзпалително и аналгетично действие. Тя е категоризирана като най-успешното природно средство за лечение на инфекции на отделителната система.

Имунобор Уро е подходящ за лечение и превенция на рецидивите. Той има антиадхезивни свойства (не позволява прикрепването на бактериите по стените на пикочните пътища). Имунобор Уро се прилага при: асимптомна бактериурия и за профилактика на инфекции на пикочните пътища. Приема се още при хронични инфекции на отделителната система и по време и след антибиотична терапия. Имунобор Уро е отличен избор, препоръчван от специалисти, както за ускоряване на оздравителния процес, така и за предотвратяване на рецидивите.

Имунобор Уро в детска възраст се дозира по следния начин: от 1 до 6 години по 1 капсула дневно. От 6 до 12 години по 2 капсули дневно. При деца над 12 години – по 3 капсули дневно. Продължителността на приема при остри уроинфекции е 3 месеца. При рецидивиращи уроинфекции – 6 – 12 месеца. При асимптомна бактериурия до стерилна урина.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: