цистит при жените
5
(2)

Цистит при жените е неприятен проблем, с който почти всяка дама се е сблъсквала. Той представлява възпаление на пикочния мехур, което се причинява от различни уропатогени, най-често – бактерията Ешерихия коли. Съпътстващите го симптоми са характерни, особено разпознаваеми ако вече сте ставали „жертва“ на инфекциозното възпаление. В редовете по-долу ще дадем на дамите повече информация за това какво представлява цистита и как успешно да се справят с него.

Цистит при жените – причини

Както вече споменахме, цистит е възпалително заболяване на пикочния мехур. От възпалението най-често страдат дамите, поради анатомичните особености на отделителната система. Женската уретра е значително по-къса в сравнение с тази при мъжете. Това позволява по-лесното навлизане на микроорганизми в пикочния мехур.

Най-честият причинител на цистит е бактерията Escherichia coli, която се прикрепва към стените на пикочните пътища. Там тя образува трайни и устойчиви колонии. Това значително затруднява преодоляването на цистита.

Характерни симптоми при цистит

  • болки в долната част на коремната област
  • чести позиви за уриниране
  • болка при уриниране
  • усещане за пълен пикочен мехур, дори и след освобождаването му
  • повишаване на телесната температура
  • наличие на бактерии в урината при проведено изследване

Статистиката сочи, че при всяка втора жена циститът се повтаря, дори след проведена антибиотична терапия. Една от причините е свързана с недоброто изчистване на уринарния тракт от бактериите. Това провокира и възвръщане на симптомите на цистит няколко дни след спиране на антибиотичното лечение. За ефективно и безпроблемно справяне с възпалението се препоръчва приемът на продукти с антиадхезивно действие. Те не позволяват прилепването на бактерии по лигавицата на пикочните пътища и осигуряват профилактика срещу евентуални рецидиви на уринарните инфекции.

Природни средства, които решават успешно проблема „цистит при жените“

Продуктите от фамилия ИмуноборИмунобор Уро/Imunobor® Uro и Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Acut са специално създадени за справяне с уроинфекциите.

Имунобор Уро Акут е продуктът, който ще ви помогне да се справите с острия цистит дори и през бременността.

За овладяване на хронични уроинфекции, цистит, уретрит или пиелонефрит, се доверете на Имунобор Уро. Той съдържа стандартизирани екстракти от бета глюкан и Червена боровинка (Cranberry).

Екстрактът от Червена боровинка има изразен противовъзпалителен и противомикробен ефект, предотвратява прилепването на бактериите към лигавицата на пикочните пътища. Отделя в урината вещества, които потискат бактериалния растеж и спомага за ефективното изчистване на бактериите от пикочните пътища. Бета глюканът, от своя страна, се свързва със специфичните рецептори на имунните клетки и повишава способността им да убиват бактериите. Имунобор Уро има синергичен ефект при антибиотично лечение.

Имунобор Уро се приема 3 пъти по 1 капсула дневно. При профилактика и поддържащо лечение – от 1 до 2 капсули дневно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: