повторно заразяване с коронавирус
4.9
(18)

Повторно заразяване с коронавирус не само е реално, но и може да е значително по-сериозно. Това показва скорошно изследване на учени от Университета в Невада, Лас Вегас, публикувано в престижното списание The Lancet. То проследява два случая на инфекция с COVID-19 при едно и също лице.

Повече за американското проучване, което установява повторно заразяване с коронавирус при един и същ пациент

Обект на изследването е 25-годишен мъж, претърпял коронавирус инфекция два пъти в рамките на няколко месеца. Първото посещение на пациента в медицинския център е през април 2020 г., а следващите – в края на май и началото на юни. При всяко посещение са му правени тестове за потвърждаване на инфекцията. „Първият тест за SARS-CoV-2 от 18 април 2020 и вторият от 5 юни 2020 бяха положителни. Резултатите от направените два теста през май бяха отрицателни“, казват изследователите. Те подчертават, че на пациента е проведено изследване на носен секрет (назофарингеален секрет) при всяко отделно посещение и два пъти по време на проследяване на инфекцията.

Генетична разлика в пробите при първично и повторно заразяване с коронавирус

„Генетичното несъответствие на двете проби SARS-CoV-2 е голямо и не може да бъде обяснено чрез in-vivo еволюция. Това ни дава основание да смятаме, че мъжът е бил повторно заразен с коронавирус“, категорични са учените. Така от частния случай те стигат до заключението, че е възможно човек да се зарази повторно с коронавирус, като съществува реална опасност второто боледуване да е много по-тежко от първото. Тежестта на протичане на повторното заболяване учените отдават на неспособността за създаване на траен имунитет и възможността на коронавируса бързо да се възпроизвежда и мутира.

shop banner

Доказателства за повторно заразяване с коронавирус има и от епицентъра на пандемията Китай. От там докладват за минимум 100 души, които отново се разболяват скоро, след като са боледували от коронавирус. Не е ясно обаче още дали става въпрос за непълно оздравяване или рецидив на инфекцията.

Природният начин за предпазване от първично и повторно заразяване с коронавирус

От екипа на „Борола“, компания лидер в сферата на здравеопазването у нас, препоръчваме рискът от инфекция и реинфекция с новия коронавирус да бъде намален чрез укрепване на имунната система. За целта предлагаме следните решения:

За възрастни:

  • Imunobor® Protect – 3×1 таблетка за смучене
  • Imunobor® Broncho – 3×1 растителна капсула дневно
  • Oxybor® Zinc Selen Vitamin C – до 3 таблетки дневно

За деца в училищна възраст:

  • Imunobor® Protect – 2×1 таблетка за смучене
  • Imunobor® Kids Activ – 2×1 растителна капсула дневно
  • Oxybor® Zinc Selen Vitamin C – до 2 таблетки дневно

За деца до 6-годишна възраст:

  • Imunobor® Protect – по 1 таблетка за смучене
  • Imunobor® Kids Activ Syrup – по 1 чаена лъжичка (5 ml) дневно на гладно

Всички съставки в посочените продукти са естествени и са щателно проучени по отношение на своята безопасност и ефективност. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: