силен имунитет
0
(0)

Основен приоритет на всички родители през есента е да осигурят силен имунитет на своите деца. Именно поради това в настоящата статия ще се фокусираме върху изпитаните начини, с чиято помощ безпроблемно ще се справят с неотложната задача.

Начини за постигане на силен имунитет при децата

Разнообразна и здравословна диета

Правилно подбраната диета е в основата на силния имунитет при децата. Съветът на педиатрите е ежедневното меню на малчуганите да е богато. Нито една хранителна група не бива да отсъства от него. „Единствено когато приема въглехидрати, протеини (белтъчини) и мазнини в точното съотношение детският организъм ще е силен и устойчив на атаките на есенните вируси“, категорични са специалистите.

Повишаване на физическа активност

Спортът е ключ към силния имунитет. Ето защо е необходимо родителите да насърчават своите наследници да тренират. Бягайки в парка, карайки кънки или играейки футбол, рожбите им не само ще се забавляват, но и ще изградят своеобразен щит срещу настъпващите болестотворни микроорганизми през есента.

shop banner

Допълнителен прием на цинк

Цинкът е сред минералите, които допринасят за силния имунитет при малчуганите. Причината е, че подпомага образуването на имуноглобулини – протеини, които предпазват организма от болестотворни агенти. Освен това повишава активността на T-клетките – бели кръвни телца, които са активни участници в борбата срещу инфекциите през есента. Ползите от приема му обаче не спират дотук. Този минерал е от съществено значение за синтеза на витамин D, който играе важна роля за активиране на имунната система срещу инфекциозните причинители. Най-добрият естествен начин, по който децата могат да си набавят цинк, е като консумират повече тиквени семки и сусам.

Повече ехинацея

Съществен фактор за изграждане на силен имунитет при децата е приемът на ехинацея. Благодарение на силно изразените си антибактериални свойства красивото цвете с пурпурно-розови или бели цветове още от древни времена се използва успешно като мощно имуностимулиращо средство. Доказателство за неоспоримото действие на лековитото растение е фактът, че то спомага за активирането на T-клетките, които както вече споменахме, осигуряват защита на детския организъм срещу бактерии, вируси, дрожди и гъбички. Ехинацеята освен това усилва способността на лимфоцитите да унищожават болестотворните бактерии.

Доказано природно средство за силен имунитет при децата

Педиатрите у нас горещо препоръчват на родителите да осигурят на своите наследници оптимално количество Ехинацея с приема на Имунобор Кидс/Imunobor® Kids. Във всяка капсула от този мощен имуностимулатор, специално разработен за деца в училищна възраст, се съдържат 40 mg висококачествен екстракт от лековитата билка. Имуностимулиращият ефект на Ехинацеята в Имунобор Кидс многократно е усилен от 150 mg стандартизиран екстракт на Бета-глюкан – единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Двете съставки действат в пълен синхрон и резултатите от приема им не закъсняват. Имунобор Кидс повишава локалната имунна защита на лигавицата на бронхиалната, чревната и урогениталната система на малчуганите. Засилва способността на имунните клетки да убиват бактерии. Стимулира производството на имунни тела. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Имунобор Кидс да се приема редовно в продължени на 12 седмици. При нужда курсът може да се повтори след едноседмична пауза. Имунобор Кидс има отлична поносимост и е безопасен дори при дълговременна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: