трета доза срещу ковид
5
(2)

Протективното действие на подсилващата трета доза срещу ковид (COVID-19) от иРНК ваксината започва да отслабва след 4 месеца. Това сочи за пръв път проучване на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ. Резултатите са публикувани в седмичния доклад за заболеваемост и смъртност на CDC.

Трета доза срещу ковид и нейната намаляваща ефективност

„иРНК ваксините, в т.ч. и бустерната иРНК доза, са ефективни, но както при всяка ваксина действието им отслабва с времето. Направените открития предполагат, че е възможно да са необходими допълнителни дози за ефективно поддържане на ваксиналната защита. Това важи с особена сила при определени високорискови популации“. Коментарът е на Брайън Диксън, специалист по здравна информатика и съавтор на проучването. По думите му проучването разкрива също, че:

  • хората с латиноамерикански и негроиден произход имат 2 пъти по-малък шанс да получат трета доза ваксина от хората от бялата раса

Това поставя хората с латиноамерикански и негроиден произход в по-голям риск от тежко боледуване от ковид. „Ето защо трябва да се положат големи усилия за защита на тези уязвими групи от населението“, подчертава Диксън.

shop banner

От участниците в проучването бустерна доза имат:

  • 12% от хората от бялата раса
  • 7% от хората с латиноамерикански произход
  • 6% от хората с негроиден произход

Подобни различния се наблюдават и при приложението на трета доза ваксина сред пациенти, хоспитализирани с тежък ковид

В общи линии основните изводи от проучването са, че:

  • лицата с втора и трета доза от одобрена иРНК ваксина са с по-малък риск от тежко боледуване и хоспитализация

Тези хора могат да развият леки симптоми на ковид и обикновено състоянието не налага хоспитализация.

Според наши специалисти начин за частично компенсиране на намаляващото действие на подсилващата трета доза срещу ковид е приемът на…

Имунобор Протект/Imunobor® Protect – таблетки за смучене с приятен ягодов вкус. Продуктът е изцяло натурален и е подходящ както за възрастни, така и за деца. Подпомага естествените защитни сили на организма и нормалния енергиен метаболизъм. Допринася за повишаване на локалната имунна защита и подобряване на общото състояние. Стимулира активността на имунните клетки.

В основата на комплексното действие на този продукт са следните три съставки, които взаимно допълват и усилват ефекта си:

Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Не предизвиква нежелани ефекти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Наличен е в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: