цистит при деца
4.3
(4)

Цистит при деца не е необичайно явление в педиатричната практика. Оставена нелекувана, всяка инфекция на пикочните пътища в детска възраст може да има сериозни последствия върху бъбреците и общото здраве. Това показва колко важно е всеки случай на детски цистит да бъде диагностициран навреме. За целта всеки родител е добре да разпознава характерните симптоми на цистит при децата и да бъде насочван към най-безопасните средства за лечение на уроинфекции в детска възраст.

Цистит при деца – симптоми. Как да ги разпознаем?

Циститът е най-честата форма на уроинфекция при деца и възрастни. Протича с възпаление на стената на пикочния мехур, предизвикано най-често от бактериите от вида Ешерихия коли. 3% от момчетата и 10% от момичетата са диагностицирани с цистит поне веднъж преди да навършат 16-годишна възраст.

Най-характерните симптоми на цистит при деца са често уриниране, болка и парене при уриниране. При малките деца, особено в случаите, когато още носят памперси, честото уриниране и дискомфорта, който го придружава, се установяват много трудно. Затова родителите трябва да следят за други придружаващи симптоми като висока температура, помътняване на урината, нежелание на детето да ходи до тоалетната и болка при натиск в областта на пикочния мехур. При поява на тези симптоми, без други признаци на заболяване, винаги би следвало да се предполага евентуален цистит при децата.

shop banner

Цистит при деца – лечение

Цистит при деца се диагностицира с изследване на урина и установяване на Ешерихия коли бактерии в нея. Наличието им е ясен знак за бактериална инфекция по протежението на уринарния тракт, като най-често е засегната лигавицата на пикочния мехур. В тези случаи се назначава терапевтична схема, която цели ерадикация (премахване) на бактериите от стените на мехура и изхвърлянето им с урината.
Лечението на цистит при деца изисква 2 по-особени подхода:

  • 100% ерадикация на бактериите, което да гарантира, че уроинфекцията няма да хронифицира и да създаде по-сериозни уринарни проблеми в бъдеще
  • ползване на природни продукти, които да са напълно безопасни за детското здраве и същевременно – ефективни

Безопасно природно средство, което осигурява 100% изчистване на пикочните пътища и овладяване на цистита при деца е Имунобор Уро/Imunobor® Uro.

Имунобор Уро съдържа оптимално количество висококачествен екстракт от американска червена боровинка и бета глюкан. Двете съставки допълват действието си за намаляване на възпалението и болката и елиминиране колониите на Ешерихия коли от протежението на пикочните пътища.

Цистит при деца може да се овладее с приема на 1 до 2 капсули Имунобор Уро дневно, в зависимост от възрастта на детето, състоянието му и преценката на лекуващия лекар. Приемът на продукта не крие странични рискове и може да продължи до установяване на стерилна урина. Имунобор Уро може да се приема и успоредно с антибиотици при по-тежки случаи на уроинфекции при деца.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: