цистит през лятото
5
(1)

Цистит през лятото е обичаен проблем за много хора (най-вече жени). Какво го провокира и кое е решението? Отговорите на тези и други въпроси ще намерите в следващите редове.

Цистит през лятото – полезна информация за възпалението

Всеки четвърти получава цистит (възпаление на пикочния мехур) поне веднъж годишно. При една трета от засегнатите (визираме основно жените) циститът се повтаря и става хроничен.

Статистиката сочи, че дамите на възраст между 20 и 44 години, са тези които получават до 3 кризи годишно. „През лятото риска от цистит при жените се увеличава заради 4 причини. Първата е по-високата сексуална активност – нещо, което е пряко свързано с възпалението. Втората – повишената влага в интимната зона (последица от къпането в морето и в басейн). Третата – по-голямото изпотяване и четвъртата – пренебрегването на хигиената“. Това казва д-р Сантиаго Паласиос. Той е:

shop banner
  • директор на медицински център за женско здраве „Паласиос“ в Мадрид
  • сътрудник на Информационния центъра по въпроси, касаещи цистита (https://cistitisderepeticion.com)

Експертът подчертава, че ранното откриване на симптомите на цистит би спестило много грижи и притеснения на пациентите

„Честото уриниране, придружено от болка и парене, и чувството за непълно изпразване на пикочния мехур са признаци за цистит. При появата им непременно трябва да се потърси помощ от специалист, който да определи най-доброто лечение“, казва д-р Паласиос. За профилактика на цистит (особено хроничен) той препоръчва на жените да:

  • приемат достатъчно течности
  • избягват приема на алкохол
  • уринират често (особено преди и след полов акт), за да извеждат бактериите, причинители на цистит (предимно E. coli), вън от организма
  • поддържат добра хигиена
  • подменят мокрия бански със сух

Д-р Паласиос препоръчва още за профилактика и лечение на рецидивиращ (повтарящ се) цистит:

  • прием на Червената боровинка

„Червената боровинка е полезно растение, което благоприятства диурезата (отделянето на урина) и съдейства за извеждане на бактериите от организма. Освен това е безопасно и ефективно средство“, подчертава д-р Паласиос.

Срещу цистит през лятото наши специалисти препоръчват следните два избрани продукта с Червена боровинка от фамилия Имунобор

Формулата съдържа 300 mg високопречистен стандартизиран екстракт от плодовете на Американска червена боровинка (12% PAC). Продуктът съдейства за изчистването на бактерии от отделителната система, потиска бактериалния растеж в урината, овладява възпалението и спира болката. Ефектът е налице още от първия ден на приема.

Двукомпонентен продукт, съчетаващ в едно силата на 150 mg Американска червена боровинка и 300 mg стандартизиран екстракт на бета глюкан. Съставките се допълват и взаимно усилват своето действие, което е гаранция за отличен резултат.

И двата продукта са практически безопасни и имат отлична поносимост. Качеството е гарантирано от „Борола“ – компания лидер в сферата на здравеопазването у нас вече повече от 26 години.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: