цистит бързо облекчение
5
(1)

Темата за стратегиите за бързо облекчение на цистит през лятото е водеща, тъй като с покачването на температурите, нараства и рискът от инфекции на пикочните пътища при жените. Най-честите симптоми при цистит включват болка, сърбеж или парене при уриниране. Възпалението обикновено се причинява от бактерии от изпражненията, попаднали в пикочните пътища. Но инфекция може да се появи и ако задържате урина поради непълно изпразване на пикочния мехур. Летните месеци създават няколко предпоставки за развитие на цистит. Това са: повишена сексуална активност, по-влажна „среда“ в интимната зона (например поради престой с мокър бански), по-обилно изпотяване и неглижиране на хигиената. За да се насладите на спокойно лято, в следващите редове споделяме най-ефективните препоръки за овладяване на цистит у дома.

Червена боровинка – доказано средство за бързо облекчение при цистит

Правило номер едно при цистит е да се приемат достатъчно течности, за да се подпомогне изхвърлянето на всички токсини от организма. А една от най-полезните напитки за овладяване на пикочните инфекции е сокът от червена боровинка. Ценното растение съдържа мощни вещества (проантоцианидини), които възпрепятстват растежа и прикрепването на вредните бактерии към уроепитела. Друго предимство на червената боровинка е, че доставя на организма високи количества витамин С, което ще даде на имунната ви система така необходимия тласък за по-бързо овладяване на инфекцията.

За разлика от тази полезна напитка, кофеиновите, алкохолните, газираните и подсладени питиета, както и цитрусовите сокове, обезателно трябва да се избягват от дамите с цистит, за да не задълбочат възпалението.

shop banner

Вода с лимон

Друго лесно за приготвяне и освежаващо на вкус средство срещу цистит е водата с лимон. Цитрусовият плод е със силни антивирусни, антимикробни и антибактериални свойства. В борбата с пикочната инфекция тази отвара помага като ограничава колонизирането на бактерията Ешерихия коли (Escherichia coli или E. coli), сочена като основен причинител на цистит в пикочния канал (уретрата) и подобрява здравето на бъбреците.

Салата с магданоз и репички

Салатата е лека храна, която ще ви донесе по-бързо облекчение при цистит, ако добавите две съставки – репички и магданоз. Популярната зелена подправка подпомага здравето на бъбреците и пикочните пътища. А репичките притежават антибиотични и диуретични свойства. Именно те спомагат за изхвърлянето на вредните бактерии с урината и пречистването на пикочните пътища. Освен за овладяване на цистит, репичките се препоръчват и за профилактика срещу рецидиви. Ако не сте фенове на салатата може да запарите магданоза под формата на чай и да извлечете сока от репичките.

Природни средства с доказан ефект за бързо облекчение на цистит

Специалистите у нас препоръчват дамите да са подготвени с доказано лечение за облекчаване на цистит за всеки случай през лятото.

Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut е природен продукт, който се използва за овладяване на остър цистит. Формулата съдържа 300 mg високопречистен стандартизиран екстракт от плодовете на Американска червена боровинка (12% PAC). Продуктът помага за изчистването на вредните бактерии от отделителната система, потиска бактериалния растеж в урината, овладява възпалението и облекчава болката. Ефектът е налице още от първия ден на приема.

Имунобор Уро/Imunobor® Uro се препоръчва на дамите, склонни към чести инфекции на пикочните пътища. Този двукомпонентен продукт съчетава в едно силата на 150 mg Американска червена боровинка и 300 mg стандартизиран екстракт на бета глюкан. Активните съставки се допълват и взаимно усилват своето действие, което е гаранция за отличен резултат.

И двата продукта са практически безопасни и имат отлична поносимост. Ще ги откриете в аптечната мрежа в страната и онлайн в електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: