често боледуване при деца
5
(1)

Практиката показва, че най-често педиатричните консултации са свързани с проблема често боледуване при деца. Специалистите са категорични, че появата на възпалителни процеси при малчуганите е провокирана от слабата им имунна система. Кои са причините, водещи до спад в детския имунитет, ще узнаете в настоящата статия. И за да сме максимално полезни ще разкрием как малчуганите да излязат от порочния кръг на боледуването.

Фактори, които водят до често боледуване при деца

Натрупване на токсини

Претоварването на организма с токсини е един от факторите, които отслабват имунитета. Основните симптоми за натрупани токсини са внезапна умора, храносмилателни нарушения, лош дъх, кожни проблеми. С помощта на адекватна диета тялото на малчуганите може да бъде детоксикирано и имунната система – възстановена.

Лошо хранене

Ако в ежедневното меню на мъниците липса разнообразие, те непрестанно стават „жертви“ на болестотворните агенти. В храненето на децата трябва да присъстват всички необходими хранителни вещества (въглехидрати, мазнини и протеини). Силно препоръчително е на детската трапеза да присъстват храни, които повишават съпротивителните сили на организма.

shop banner

Недостатъчно сън

Липсата на сън също е предпоставка за отслабване на имунитета и често боледуване. Когато малчуганите не отмарят качествено, организмът им не може да се възстанови и става податлив на вируси и инфекции. За да се радват на силен имунитет, децата трябва да си набавят около 8 часа сън на денонощие.

Тревожност и стрес

Физическото и психическото здраве са тясно свързани от най-ранна детска възраст. Не е учудващо, че когато децата са стресирани, това се отразява пагубно на тялото им. То буквално изнемощява, а резултатът е слаби защитни сили и често боледуване.

Ефективни природни средства в помощ на децата, които боледуват често

Все повече специалисти у нас приканват родителите, чиито деца боледуват често, да се доверят на два изпитани природни продукта от фамилия Имунобор. Това са имуностимулаторите Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup и Имунобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps. Сиропната форма е предназначена за малчуганите под 8-годишна възраст, а капсулната – за деца в училищна възраст.

Причините да се използват от педиатрите като средство на първи избор са, че мощно укрепват имунитета и подпомагат съпротивителните сили на децата. Безотказното им действие се дължи на вложения в състава им бета глюкан, единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Попадайки в организма, този полизахарид, който се съдържа в различни гъби и дрожди, активира и координира дейността на отделните имунни структури. В резултат ефективно допринася за повишаване на детския имунитет и за излизане на децата от порочния кръг на непрестанното боледуване.

Имунобор Кидс Сироп и Имунобор Кидс Капсули са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Това ги превръща в идеални средства за продължителна употреба без риск от нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: