чревна инфекция
0
(0)

Статистиката сочи, че всеки десети човек над 20 години страда от чревна инфекция през топлите месеци на годината. Голяма част от засегнатите обаче или стоически понасят гаденето, подуването и болката в коремната област, или прилагат съмнителни методи за самолечение. Гастроентеролозите напомнят, че така излагат здравето си на сериозна опасност.

Какви рискове крие нелекуваната или неправилно лекуваната чревна инфекция?

Гастрит

Чревната инфекция може да допринесе за развитие на гастрит. Това е едно от най-честите заболявания на стомашната лигавица. По официални данни 8 от 10 потърпевши не знаят, че страдат от него. Издайническите симптоми като болка в областта на слънчевия сплит, гадене и повръщане отдават на временно неразположение. Най-често разбират, че тези признаци издават гастрит, при случаен преглед при гастроентеролог. С цел овладяване на състоянието на засегнатият се назначава строга диета.

Синдром на раздразненото черво

Разстройството на храносмилателната система, което е пряко следствие от нелекувана чревна инфекция, е предпоставка за натрупване на токсини в организма. Неизхвърлените отпадни вещества увреждат фините чревни мембрани и причиняват синдрома на раздразненото черво. Състоянието, което се обозначава в медицината с термина „колит“, представлява възпаление на дебелото черво. Симптомите, които сигнализират за него, са болка в коремната област, чести позиви за дефекация, диария и кръв в изпражненията. Към лечебния подход включва промяна в начина на хранене.

shop banner

Стеатоза (омазнен черен дроб)

Макар чревната инфекция да изглежда безобидна, когато не се предприемат адекватни оздравителни мерки, тя може да застраши здравето на най-големият вътрешен орган. Макар да изглежда, че между стомашно-чревният тракт и черният дроб не съществува абсолютно никаква връзка, техните функции са тясно свързани. Когато храносмилателната система не работи на пълни обороти, черният дроб страда. Обикновено чревните инфекции, които се повтарят във времето, са причина за прекомерно отлагане на липиди в чернодробните клетки и поява на стеатоза. Състоянието, познато още като омазнен черен дроб, води до забавяне на метаболизма и е предпоставка за прогресивно увеличаване на телесното тегло. За щастие е напълно обратимо, ако се диагностицира навреме и се лекува адекватно.

Кое комплексно природно средство овладява чревната инфекция и спомага за предотвратяване на нежеланите последствия?

Специалистите по вътрешни болести и гастроентерология приканват при първи симптоми на чревна инфекция засегнатите да заложат на сигурна терапия с доказан резултат. Такава може да им осигури Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Съчетал в себе си пробиотичните свойства на бактериите от рода Лактобацилус и пребиотичните качества на Бета-глюкан той възстановява баланса в чревната флора и едновременно с това повишава защитните сили на организма. Оптимален ефект се постига след 10-дневен прием на Имунобор Биотик по 1 капсула 3 пъти на ден на гладно. Продуктът е напълно безвреден, има отлична поносимост и е икономически изгоден.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: