билки за имунитета
5
(2)

Прибавянето на някои полезни подправки и билки за имунитета към зимната диета е добре дошло за подобряване защитните сили на организма през грипния сезон. В следващите редове вижте кои си струва да опитате още сега!

Куркума

Куркумата е познато от древността средство за потушаване на възпалението. Макар и да са необходими още изследвания по темата, експертите смятат, че консумацията на противовъзпалителни храни овладява инфламацията на тъканите, която се наблюдава при настинка и грип. Мощният ефект от приема на куркума се дължи на активната съставка куркумин – силен антиоксидант, който доказано намалява оксидативния стрес в организма. Този феномен е резултат от дисбаланса между свободните радикали (нестабилни молекули, често създадени от замърсители на околната среда) и антиоксидантите (молекули, които неутрализират свободните радикали). Когато това се случи, свободните радикали могат да увредят различни клетки в тялото. В отговор имунната система предизвиква възпаление. За да се възползвате от ползите на куркумата за потушаване на инфламаторните процеси в организма може да добавите подправката към любимите си ястия, като супа, месо и др.

Ехинацея – една от най-полезните билки за имунитета

Ехинацея е лековита билка, съдържаща активни съединения, които стимулират имунната система, спомагат за съкращаване на продължителността на настинката и грипа и облекчават симптоми като болки в гърлото, кашлица и треска. Преглед на 14 проучвания по темата установява, че Ехинацея намалява риска за развитие на обикновена настинка с 58%, а продължителността на боледуването – с един до четири дни. За да се възползвате от ползите на Ехинацея, може да се доверите на природни продукти като Имунобор Ехинацея.

shop banner

Мента

Ментата съдържа богат набор от флавоноиди. Това са растителни съединения с мощен ефект за подсилване на имунитета. Те подпомагат възстановяването на организма и подобряват естествената защита срещу патогенни микроорганизми. Ментата също така съдържа ментол – съединение с анестетични и аналгетични свойства. Ментолът до известна степен „отваря“ или отпуска дихателните пътища, като по този начин спомага за облекчаване на симптомите при настинка и грип. При боледуване се препоръчват инхалации с ментово масло. Добавете няколко капки от него към гореща вода и вдишвайте изпаренията няколко минути.

Канела

Канелата е перфектно допълнение към топлите напитки през зимния сезон. Освен вкусна и ароматна, тази подправка е мощен антиоксидант с изявени противогъбични, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Ползите от канелата се дължат на активния елемент (Е-цинамалдехид) в състава на подправката. Освен с чай и кафе, канелата се комбинира отлично със сезонните плодове, като ябълки и банани.

Към тези билки за имунитета си осигурете прием на цялата индийска медицина в една капсула

За подсилване на имунитета и подпомагане на възстановителните процеси при боледуване специалистите у нас препоръчват прием на Имунобор / Imunobor®. Продуктът е първи избор за надеждна имунопрофилактика при възрастни. Натуралното средство съчетава цялата индийска медицина в една капсула. Активните съставки са кора на Котешки нокът 500 mg и по 50 mg Мака, Йерба мате и По деарко (Мравчено дърво). Естественият имуномодулатор подпомага защитните сили на организма като допринася за овладяване на възпалението и съдейства за справяне с патогенните микроорганизми – вируси, бактерии и гъбички. Приема се по 1 капсула 3 пъти дневно през първите 10 дни, а след това по 1-2 капсули дневно за поддържаща терапия. Има отлична поносимост при продължителна употреба. Търсете в аптечната мрежа в страната или онлайн в електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: