как да засилим имунната система на детето
5
(4)

Дойде периодът от годината, в който родителите си задават въпроса „как да засилим имунната система на детето?“. В началото на есента трябва да подготвим не само раниците на малчуганите за училище или детска градина, но и да се уверим, че организмът на най-малките е готов да се справи с новите вируси и бактерии в класната стая. В следващите редове споделяме нашите изпитани съвети за ефективна имунопрофилактика при деца преди първия учебен ден.

Пълноценно хранене за най-малките

За да са здрави децата, родителите трябва ежедневно да полагат усилия в посока хранене. Менюто на най-малките трябва да съдържа всички необходими витамини, минерали и антиоксиданти за силен имунитет. Тези хранителни вещества се съдържат в изобилие в сезонните плодове и зеленчуци, затова е добре децата да ги консумират редовно. Месото, морските дарове, ядките и яйчния жълтък са отличен източник на цинк. Този минерал доказано подпомага възстановителните сили на организма и приемът му съдейства за по- бързо възстановяване при настинка и грип. Витамин А пък помага за оптималното функциониране на лигавиците, през които най-често патогенните микроорганизми проникват в тялото и причиняват инфекция. Хапването на сьомга, тиква, моркови и зеленолистни зеленчуци ще достави на детския организъм необходимите количества витамин А. Разбира се в менюто на най-малките е добре да присъстват и богатите на витамин С цитруси. Добрата новина е, че за повечето малчугани тези плодове са приятни и на вкус. Тук ще откриете повече за ползите от приема на витамин С.

Как да засилим имунната система на детето – направете съня приоритет

Качествената нощна отмора е много важна за растежа и здравето на децата. По време на сън целият организъм се възстановява, а недоспиването има негативни последици върху поведението на малчуганите, хранителните им навици и способността на детския организъм да се бори ефективно с инфекциите. Затова е важно родителите да обърнат специално внимание на режима за сън. Нощната отмора при децата е препоръчително да бъде между 9 и 11 часа през тъмната част на денонощието. Тъй като през последните години се наблюдава бум на проблемите със съня при най-малките, установяването на здравословна рутина може да се окаже нелека задача. Препоръките към родителите са да ограничат максимално времето, което децата прекарват пред екраните на дигиталните устройства, особено преди сън. Причината е, че синята светлина може да наруши естествения цикъл сън-бодърстване и да затрудни заспиването. По-добре е децата да се приспиват с четене на приказки, релаксираща музика или лека разходка на чист въздух преди лягане.

shop banner

Изберете подходящо природно средство, което да „тренира“ детския имунитет

За надеждна имунопрофилактика при деца преди началото на учебната година родителите спокойно могат да се доверят на:

Сиропната форма е предназначена за най-малките, а капсулната е подходяща за деца в училищна възраст. Тайната на двата продукта е в активните съставки – микронизиран бета глюкан с най-висока чистота – в сиропната форма и бета глюкан и екстракт от Ехинацея – в капсулната. Те обучават имунната система на най-малките и подрастващите да се бори с инфекции като повишават броя и активността на белите кръвни телца, участващи в имунната защита. Изцяло природните средства стимулират продукцията на антитела (имуноглобулини), които пазят организма от атаките на болестотворните микроорганизми. При редовен прием детският организъм укрепва, тонусът на малчуганите се подобрява, а боледуванията значително намаляват. Благодарение на високия профил на безопасност продуктите са подходящи за дълговременна употреба. Предлагат се в аптеките в страната и онлайн в електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: