подсилване на имунната система на дете
5
(1)

Подсилване на имунната система на дете е една от основните задачи на всеки родител преди началото на учебната година. В следващите редове ще разкрием как да се реализира тя по естествен и ефикасен начин.

Подсилване на имунната система на дете – няколко изпитани начина

Започваме с едно вкусно предложение – пилешката супа. Освен че е питателна, тя е изключително полезна за имунитета. Неслучайно нашите майки и баби я използвали за противодействие на настинката. Тайната ѝ е малка, но определено действа – изобилие от витамини, минерали (калций, фосфор, магнезий) и желатин, които осигурява на организма. Една малка хитрина е да се приготвя без фиде. Препоръчително е децата да пият от бистрия пилешки бульон по време на всяко хранене.

Продължаваме с „добрите“ бактерии. Ако те са недостатъчни, организмът не може да усвои приетите чрез храната витамини и минерали. Тялото отслабва и става податливо на патогени. За да се увеличи количеството на „полезните“ бактерии и да се подсили имунитетът, е желателно на децата да се дават пробиотични храни. Такива са киселото мляко, кефирът, киселото зеле и краставички. Важно е да се отбележи, че заквасената сметана и ферментирали зеленчуци от магазина НЕ съдържат пробиотици.

shop banner

Друго, което трябва да споменем, са полезните мазнини

Едни от най-полезните витамини за детския имунитет – A, D, E и K – са мастноразтворими. За да бъдат усвоени пълноценно, е нужно в ежедневното меню на децата да присъстват повече източници на полезни мазнини. Примери са рибата, авокадото, ядките.

Не можем да не обърнем специално внимание на витамин D. Той допринася за нормалната функция на детската имунна система и повишава защитните сили. Основният начин за набавянето му е чрез престой на слънце. Тук е мястото да напомни, че преди игрите навън непременно трябва да се вземат мерки за слънцезащита. Абсолютно задължително е децата да носят шапка, очила, дрехи с UV защита. И последно, но не и по значение, да са намазани с висококачествено слънцезащитно средство (ДжинДжира Алба Спрей/GinGira® Alba Spray).

Подсилване на имунната система на дете в ранна и училищна възраст

Водещи наши педиатри препоръчват Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup и Имунобор Кидс капсули/imunobor® Kids VGcaps за железен детски имунитет. Сиропната форма е предназначена за най-малките, а капсулната – за децата в училищна възраст.

Мощното имуномодулиращо действие на продуктите се дължи на активните съставки – бета глюкан и Ехинацея. Те подпомагат имунитета, като повишават броя и активността на белите кръвни телца, участващи в имунната защита. Стимулират продукцията на антитела (имуноглобулини), които предпазват организма от атаките на болестотворните микроорганизми. Укрепват и тонизират организма.

Продуктите са напълно безопасни. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Предлагат се в аптеките в страната. Налични са и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: