цистит симптоми
5
(2)

Неприятните симптоми при цистит могат значително да влошат качеството на живот, а ако не се лекува правилно, състоянието крие риск от допълнителни усложнения. Циститът е възпаление на пикочния мехур. Засяга предимно жените, като около 50% от дамите са се сблъсквали с неприятната инфекция на пикочните пътища, поне веднъж в живота си.

Цистит – причини и симптоми

Основната причина за цистит са бактериите, които навлизат в уретрата и се размножават. Фактори, които повишават риска от възпаление на пикочния мехур при сексуално активни млади жени са наследствената предразположеност, незащитен полов контакт и употреба на спермициди. За дамите в постменопауза опасността е по-голяма, ако са прекарали инфекция на пикочните пътища в репродуктивна възраст. При жени над 80 години хоспитализация и носене на постоянен катетър са предпоставки за цистит. Рискови групи, при които възпалението на пикочния мехур е широко разпространено, са бременните жени, дамите в менопауза, пациентите с диабет, отслабена имунна система или камъни в бъбреците.

Симптомите при цистит включват чести неотложни позиви за уриниране, усещане за неизпразнен пикочен мехур, болка в гърба или долната част на корема, парене при уриниране и мътна урина с неприятен мирис. Ако оплакванията са придружени от втрисане, силна болка, кръв в урината, гадене или повръщане, задължително се консултирайте с лекар. Целта е да се изключи бъбречна инфекция, в която може да прерасне нелекувания цистит.

shop banner

Стратегии за овладяване на цистит

Може би най-важната стъпка за овладяване на цистит е приемът на достатъчно вода. Още при първи симптоми се препоръчва пиенето на около 2 литра вода на ден, за „отмиване“ на бактериите и намаляване на киселинността в урината, за да се възпрепятства растежа на патогените. Също така е важно да се избягват кофеинови, алкохолни или сладки напитки, тъй като те могат да раздразнят пикочните пътища.

Друг помощник при цистит е червената боровинка. Проантоцианидините, които съдържа, спират прикрепването на бактериите по стените на пикочния мехур. Ечемичната вода е още едно чудесно противовъзпалително средство за пикочната система. Не на последно място, консумацията на домашно ферментирало кисело мляко доставя на организма много полезни бактерии, които помагат за балансиране на микробиома, особено ако сте приемали антибиотици.

Доказано решение срещу цистит

Природата има решение за всичко! Доказателство за това са продуктите от фамилия Имунобор за овладяване на остър и хроничен цистит.

Имунобор Уро Акут / Imunobor® Uro Acut е специално разработен за справяне с остър цистит. Всяка капсула съдържа 300 mg високо пречистен стандартизиран екстракт от плодовете на Американска червена боровинка (12% PAC). Приеман според предписанието, продуктът активно подпомага изчистването на бактерии от отделителната система. Потиска бактериалния растеж в урината, овладява възпалението и облекчава болката. Действа още от първия ден.

Имунобор Уро / Imunobor® Uro е предназначен за хора, които имат склонност към чести инфекции на пикочните пътища (уроинфекции). Формулата му е съставена от 300 mg стандартизирани екстракти на бета глюкан и 150 mg Американска червена боровинка. Съставките се допълват и взаимно допълват своето действие.

И двата продукта са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Налични са в аптечната мрежа в страната. Могат да бъдат поръчани и от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: