хрема
0
(0)

Обикновено капките за нос са първото средство към което голяма част от хората прибягват, когато страдат от хрема. Други пък се успокояват, че след 7 дни проблемът ще отмине без предприемане на каквито и да било мерки. Специалистите обаче съветват хората, засегнати от хрема, да се консултират с лекар, тъй като:

  1. Инфекцията може много лесно да бъде предадена на останалите хора от обкръжението
  2. Инфекцията може да се усложни и да се стигне до по-сериозно възпаление

Какво представлява хремата и кои са причините за нейната поява?

Хремата или т.н ринит представлява възпаление на лигавицата на носа, съпроводено с отделяне на секрети. Ринитът може да бъде остър и хроничен. Една от възможните причини за развитието на остър ринит е вирусната инфекция. Може да се появи и като следствие на простуда, при която вирусите, проникнали в лигавицата на горните дихателни пътища започват да се размножават. Хроничният ринит се развива следствие на неизлекуван остър ринит, както и след неправилно проведено лечение.

Как протича острият ринит?

Острият ринит е съпроводен с възпаление на лигавицата на носната кухина и засяга и двете половини на носа. Познати са три етапа на острия ринит:
– За първия е характерно напрежение и сърбеж във вътрешността на носа, сълзене от очите и кихане, повишаване на температурата, обща слабост, главоболие. Изброените симптоми могат да са с продължителност от няколко часа до 2-3 дни.
– През втория стадий се наблюдава повишено отделяне на воднисти секрети от носа, намалено обоняние и запушване на носа.
– През третия етап се наблюдава наличие на гъсти гнойни секрети, чието количество при правилно лечение намалява.

Какво препоръчват специалистите?

В зависимост от вида на ринита се назначава различен вид лечение. При всички видове ринит обаче специалистите препоръчват прием на природния имуностимулатор Имунобор Бронхо.
Имунобор Бронхо представлява висококачествена комбинация от екстракти на Котешки нокът и Ехинацея. Двете съставки са едни от най-добре проучените естествени имуностимулатори с доказан противовъзпалителен ефект.
Продуктът повишава антивирусната устойчивост на организма (повишва активността на Т – клетките) и естествената защита на организма специално към остри и хронични заболявания на дихателната система. Имунобор Бронхо има директно антимикробно действие и когато се приема с антибиотици увеличава лечебния им ефект. Препоръчва както по време на боледуване, така и във възстановителния период.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: