пролетна умора как да се справим
5
(1)

През пролетта един въпрос не ни дава мира: „Как да се справим с настъпилата пролетна умора?“. За радост, специалистите имат отговор. Преди обаче да го разкрият, ще ни припомнят каква е причината за резкия спад в жизнената енергия към края на зимата и как организмът сигнализира за проблема.

Защо настъпва пролетната умора?

Здравните експерти са категорични, че пролетната умора е цената, която тялото заплаща за бързото приспособяване към климатичните промени през пролетта.

Кои са характерните прояви на пролетна умора?

Състоянието е съпроводено от редица психически и физически симптоми. Най-често срещаните сред тях са:

  • отслабен апетит
  • трудно заспиване – по-дългата продължителност на деня води до промяна в циркадния ритъм; секрецията на хормона на съня мелатонин се отлага за по-късните часове и затова изпитваме затруднения със заспиването
  • повишена тревожност
  • често главоболие
  • намалена мотивация и апатия
  • отпадналост и сънливост

Важно е да се отбележи, че не всички симптоми са налице. Кои точно ще се появят и с каква тежест ще бъдат зависи от общото състояние на организма.

Как да се справим с пролетна умора?

Лекарите съветват да преодолеем по-бързо пролетна умора като:

Запознаването с методите за овладяване на пролетна умора е от голяма полза за безпроблемното ни приспособяване към променящите се условия на заобикалящата среда в края на зимата.

Как да се справим с пролетна умора с помощ от природата?

За максимално скъсяване на адаптивния период и за по-бързо превъзмогване на симптомите можем да разчитаме и на два изпитани природни продукта от фамилия Имунобор.

Мощният имуностимулатор Имунобор/Imunobor® се препоръчва от специалистите за борба с пролетната умора при възрастни. Той се прилага успешно за укрепване на естествените защитни сили, повишаване на жизнения тонус и подобряване на общото състояние на организма. Комплексното му действие се дължи на рационалната комбинация от природни съставки. Всяка капсула съчетава силата на високопречистени екстракт от Котешки нокът, По деарко (Мравчено дърво), Мака и Мате. Благодарение на взаимодопълващото действие на активните вещества се извършва ефективно пролетно презареждане на тялото.

За получаване на оптимални резултати специалистите препоръчват успоредно с Имунобор да се приема Оксибор Форте/Oxibor® Forte. Този продукт представлява широкоспектърна мощна комбинация от антиоксиданти (проантоцианидин, селен, бета каротин, аскорбинова киселинна, α-токоферол, цинк, мед, магнезий, манган коензим Q10). Всички те са от ключово значение за доброто здраве и високия жизнен тонус.

Продуктите имат отлична поносимост и са напълно безвредни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: