Остра вирусна инфекция на дихателните пътища – преодолейте я без усложнения

Намираме се в сезона на вирусните инфекции. Отбелязваме бум в развитието на грип и настинки. Това обаче далеч не е най-лошото, защото много голяма част от дихателните инфекции, причинени от вируси, протичат с редица бактериални усложнения. За всеки, особено за хората, които не са успели да подсилят профилактично имунитета си, от ключово значение е предпазването именно от бактериалните усложнения.

Какво се случва при попадане на вируси в организма ни?

Нашата имунна система има свои защитни механизми, които се активират при попадане на вируси в организма.
При попадане на вирусен или друг болестотворен микроорганизъм в тялото ни той се превръща в мишена на макрофагите (фагоцити) – големи имунни клетки, които буквално изяждат микробите. Колкото повече са макрофагите, толкова по-успешно те ще се справят с атакуващите вирусни частици.

Специфичното при вирусите е, че те навлизат във вътрешността на клетките. Това предизвиква отделяне на сигнали, подсказващи на околните клетки за вирусната атака. Общото название на молекулите, с които се подават тези сигнали е цитокини, а основните техни представители са т.нар. интерферони. Те блокират репликацията (размножаването) на вирусните частици в организма, т.е. имат директно антивирусно действие.

Заразените с вируса клетки са опасни за организма, защото чрез тях, вирусните частици може да се размножат многократно и да се разпространят към други здрави клетки наоколо. Затова клетките, преносители на вируса, се атакуват от т.нар. NK-клетки или Естествените Убийци, служещи на имунната система. Те могат да разпознават повърхността на заразените клетки и да ги унищожават без предварителна подготовка – и тях и съдържащите се в тях вирусни частици.

От какво се нуждаем най-силно в хода на остра вирусна инфекция на дихателните пътища?

Това, от което има нужда тялото ни, за да пребори успешно вирусната инфекция е именно засилване на естествения имунитет – стимулиране дейността на фагоцитите и на NK-клетките и повишаване отделянето на интерферон.

Това може да се постигне с природни средства

Много научни проучвания показват, че стимулирането на имунитета и успешното му справяне с вирусни инфекции на дихателните пътища може да се постигне с приема на два чисто природни продукта – Котешки нокът и Ехинацея.
Котешкият нокът доказано повишава броя и активността на макрофагите и има противовъзпалителен ефект. Той стимулира отделянето на интерферон и на имуноглобулини, които повишават резистентността на лигавиците в тялото срещу навлизането на бактерии през тях. По този начин се намалява риска от възникване на бактериални усложнения.
Ехинацеята от своя страна увеличава неколкократно активността на макрофагите и стимулира унищожаването на вирусните частици. Освен това стимулира и отделянето на интерферон, повишавайки допълнително противовирусната защита на организма.

Котешки нокът и Ехинацея са комбинирани в състава на Имунобор Бронхо

Имунобор Бронхо е комбиниран природен продукт, в състава на който са включени екстракти от Котешки нокът и от Ехинацея. Проучванията са показали, че комбинацията от двете съставки носи редица ползи:
– помага за преодоляване на бурните възпалителни процеси в организма, появили се вследствия на вирусната инфекция
– успешно предотвратява риска от бактериални усложнения
– съкращава периода на боледуване и способства за максимално бързо възстановяване
Това, което прави Имунобор Бронхо уникален продукт, е комбинираното му противовирусно, антибактериално и имуностимулиращо действие. Според специалистите той е подходящ и за профилактика в условия на повишена заболеваемост, и за лечение на дихателни инфекции – толкова често срещани през зимата.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.