Трикове за подсилване на имунитета при възрастни

Независимо от натрупания житейски опит голяма част от възрастните хора изпитват затруднения, когато в края на лятото им се налага да предприемат спешни мерки за подсилване на имунитета. В опит да им помогнем да се справят безпроблемно с неотложната задача в следващите редове ще разкрием няколко лесни и нетипични начина за укрепване на защитните сили на организма.

Хитринки за подсилване на имунитета след края на отпускарския сезон

Поддържайте позитивно отношение към живота

Редица изследвания сочат, че позитивното мислене служи като катализатор на имунитета. Ето защо е необходимо да погледнете света през розови очила и да видите цветната страна на живота. Гледайки нещата от положителната им страна, ще държите надалече не само тежите мисли, но и болестотворните микроорганизми.

Смейте се

Освен че ни разтоварва психически, смехът спомага за подсилване на имунитета. Научно доказано е, че адреналинът, който се отделя в тялото при звучното изразяване на веселие, радост и удоволствие, повишава нивото на антитела и стимулира активността на левкоцитите. За да се възползвате оптимално от имуностимулиращите свойства на смеха, обаче трябва да го „практикувате“ редовно. За целта четете вицове, гледайте комедийни филми и забавни програми и се срещайте по-често с хора, които ви разтушават и развеселяват.

Водете активен социален живот

Приятелите са важна част от живота. Те ни помагат да сме здраве не само психически, но и физически. И за да не сме голословни, ще посочим, че според скорошно изследване контактът с тях спомага за подсилване на имунитета. Така че изводът е ясен – ако не искате да попаднете под атаката на патогените, поддържайте близки отношения с приятелите си.

Изпитана природна хитрост за подсилване на имунитета

В лицето на Имунобор/Imunobor® природата също е готова да помогне за подсилване на имунитета и многократно да усили ефекта от предложените хитринки. Този изцяло натурален продукт е съчетал в себе си силата на природните екстракти от Котешки нокът, По деарко (мравчено дърво), Мака и Мате. Всяка една от активните съставки играе важна роля по отношение на имунитета и мощно допълва действието на останалите три. В резултат Имунобор повишава броя и активността на белите кръвни клетки, участващи в борбата с инфекциите, активира Т- и В имунните клетки и стимулира продукцията на имуноглобулини. Ползите от приема му обаче не свършват дотук. Имунобор повишава жизнения тонус и подобрява общото състояние на организма. За да се насладите на комплексното му действие, е необходимо да го приемате редовно в продължение на 12 седмици. Дълговременната употреба не крие риск от нежелани ефекти поради изцяло природния произход на съставките.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar