диария при деца
0
(0)

Диария при деца е често срещан проблем особено през лятото. Каква е причината за появата му, как се проявява и по какъв начин да се разреши? Отговорите на тези въпроси ще дадем в следващите редове.

Какво причинява диария при децата?

Вируси – приблизително 50% от случаите на диария при деца са предизвикани от вируси

Едни от най-честите вирусни причинители са ротавирусите. Те атакуват неукрепналия детския организъм предимно през зимата и в началото на пролетта. За щастие, срещу тях има ефективна ваксина.

Ентеровирусите и коксаки вирусите водят до диария през летните месеци.

Бактерии

Някои видове бактерии също могат да причинят диария при децата. Такива са Ешерихия коли (Е. Coli), Салмонела (Salmonella), Кампилобактер (Campylobacter) и Шигела (Shigella). Тези патогени са отговорни за хранително отравяне и провокират чревно разстройство малко след като проникнат в организма.

Паразити

Възможно е и паразитни инфекции като ламблиоза и криптоспоридиоза да станат причина за детска диария.

Какво друго може да причини диария при деца?

Твърде вероятно е малчуганите да получат диария в резултат на:

  • прекомерен прием на захар
  • хранителна алергия, например целиакия (глутенова непоносимост)
  • лактозна нетолерантност
  • възпалителни чревни заболявания като болест на Крон и улцерозен (язвен) колит

Какви са симптомите на диария при децата?

Първите признаци на инфекция са коремна болка и спазми. Възможно е да се наблюдава повишаване на телесната температурата, липса на апетит, гадене, повръщане, загуба на тегло.

При пренебрегване на симптомите състоянието на детето бързо може да се влоши и да се стигне до дехидратация на организма.

Кое е най-доброто решение срещу диария при деца?

За да помогнат на децата да се справят бързо и естествено с диарията, родителите трябва да им осигурят прием на висококачествено средство, което стимулира общия и локалния имунитет и възстановява чревната микрофлора. За целта могат да разчитат на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Този уникален продукт представлява рационална комбинация от мощен имуностимулатор – бета глюкан, и пробиотик – Лактобацилус булгарикус.

Бета глюкан е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Той доказано активира устойчивостта на организма към вируси, бактерии и други болестотворни микроорганизми.

Лактобацилус булгарикус допълва и усилва действието на бета глюкана. Възстановява биологичната бариера на организма, каквито са полезните бактерии в червата.

Имунобор Биотик е не само ефективен, но и безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Дозира се по 1 капсула, 3 пъти дневно. При остра диария дозировката се увеличава по 2 капсули 3 пъти дневно. Приема се винаги на гладно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: