лактобацилус булгарикус
5
(1)

Полезната бактерия Лактобацилус булгарикус е известна с огромните си ползи за здравето. След проведено научно изследване обаче, се установява, че в нея може би се крие отговорът на един от най-важните въпроси за човечеството.

Лактобацилус булгарикус – бактерията, от която „извира живот“

През 20-ти век руският учен Иля Мечников осъществява научни изследвания, с които цели да открие причините за остаряването на организма. Теорията на Мечников е, че в дебелото черво се отделят отровни вещества, които увреждат и състаряват организма. За да преустанови процеса, ученият се съсредоточава в търсене на подходящо средство за тази цел.

Мечников осъществява ново изследване, с което се стреми да установи в кои страни живеят най-много дълголетници. Проучването показва, че България е една от водещите държави.

shop banner

След детайлно изследване, ученият стига до революционното заключение, че хората у нас живеят по-дълго, защото се хранят с млечнокисели продукти. Известно е, че те съдържат специална бактерия, която ги подкиселява. Тя е открита от българския учен Стамен Григоров и се нарича Лактобацилус булгарикус.

Иля Мечников осъществява още проучвания, резултатите от които показват, че след попадане в чревния тракт, Лактобацилус булгарикус понижава киселинността на средата. Това предотвратява развитието на Клостридиум и други бактерии, произвеждащи отровните за организма вещества.

Полезната бактерия Лактобацилус булгарикус е обединена с още други живи микроорганизми под общото наименование “пробиотици”

Терминът пробиотици буквално означава “за живота”. Според Световната здравна организация, те са живи микроорганизми, които приемани в определени дози имат благоприятен ефект върху човешкото здраве и продължителността на живота.

За съжаление е трудно необходимото количество пробиотици да бъде набавено чрез прием на млечнокисели продукти и ферментирали храни. Ето защо е по-лесно и удобно пробиотиците да бъдат доставяни на организма чрез природни продукти.

Прием на пробиотици – гаранция за добро здраве и дълголетие

Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic е продуктът, съдържащ лиофилизирани бактериални тела Лактобацилус булгарикус и висококачествен стандартизиран – бета глюкан. Благодарение на мощната си комбинация от активни съставки, продуктът действа като пробиотик, пребиотик и имуностимулатор.

Бета глюкан и Лактобацилус булгарикус имат пълен и синергичен ефект по отношение на чревната микрофлора и укрепване на имунитета. В стомашно-чревния тракт, лиофилизираните бактерии Лактобацилус булгарикус се размножават, като действат антагонистично на вредните бактерии. Заедно с това, Лактобацилус булгарикус подпомага бързото възстановяване на чревната лигавица, което се дължи на биологично активните вещества, синтезирани от тях. Бета глюканът притежава силен имуностимулиращ ефект. Той се свързва със специфичните рецептори на макрофагите и имунните клетки в лимфоидната тъкан на червата. Процесът предизвиква серии от имунни реакции, които водят до повишаване на локалната имунната защита на чревната и урогениталната лигавица.

Имунобор Биотик оказва благоприятно въздействие върху човешкия организъм, укрепвайки устойчивостта му към различни видове инфекции.

Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно на гладно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: