често боледуване при децата
0
(0)

Често боледуване при децата е проблем, с който се сблъскват много родители. Кои са причините за неговата поява, защо се усложнява и как може да се преодолее? Това са въпросите, чиито отговори ще дадем в следващите редове.

Инфекциозните агенти – главни „виновници“ за често боледуване при децата

Неукрепналата имунна система на децата не успява да пребори всички болестотворни микроорганизми, с които влиза в контакт. Пробивайки имунната защита на тялото, микробите създават условия за серия от болести, процеси и усложнения.

При често боледуващите деца има риск от усложнения

Обикновено при чести инфекциозни състояние при децата вирусната инфекция е последвана от бактериални или гъбични усложнения. Причината е в това, че попадането на един тип болестотворни микроорганизми в тялото ангажира ресурсите на имунната система и тя става много по-податлива на атаките на други видове микроби. Така например, докато е заета да се справя с вирусите, имунната система не успява да противодейства на бактериите и те свободно инфектират организма.

shop banner

Същата зависимост се наблюдава и през периода на антибиотично лечение. Антибиотиците убиват не само „лошите“, но и „добрите“ бактерии. Това проправя пътя за развитие на болестотворни гъбички, чийто растеж при нормални обстоятелства се възпрепятства от полезните бактерии.

Превантивни мерки срещу често боледуване при децата

Основните профилактични мерки срещу често боледуване при децата са насочени към подсилване на имунната система. Най-удачният момент те да се предприемат е в края на лятото и началото на есента. Причината е, че по това време на годината малчуганите започват детска градина или училище. Близкият контакт помежду им и неукрепналата имунна система са все фактори, които улесняват заразяването.

С цел повишаване на имунитета на често боледуващите деца специалистите у нас препоръчват природните имуностимулатори Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup и Имунобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps. Сиропната форма е предназначена за мъници под 8 години, а капсулната – за деца в училищна възраст. И двата продукта помагат на децата да излизат от порочния кръг на честото боледуване, благодарение на вложения в състава им бета глюкан. Този полизахарид е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Чистотата му в Имунобор сироп и капсули е изключително висока, бързо се усвоява и има незабавен ефект. Тонизира организма и укрепва имунната система. Действа за предпазване от инфекции, за по-бързо възстановяване след прекарани такива и за избягване на усложненията.

Имунобор сироп и капсули са не само ефективни, но и безопасни. Не крият риск за детското здраве дори при дълговременен прием. Имат отлична поносимост, лесни и удобни са за употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: