имунитет
0
(0)

Имунната система е сложно действащ механизъм за защита на организма от всякакви болестотворни агенти. Една от най-важните особености на имунната система е възможността да запомня микробите, с които е била в контакти и много лесно да ги разпознава при следваща среща. Това позволява срещу въпросните агенти много бързо да бъдат взети мерки за неутрализирането им. Тази особеност на имунната система се означава като имунна памет, или изграждане на имунитет.

Изграденият имунитет не гарантира пълна защита от ново преболедуване, особено при децата

Болестотворни агенти ни атакуват непрекъснато, но много рядко предизвикват заболяване. Това се дължи на изградения имунитет. След преболедуване минава дълъг период, в който тялото ни е резистентно към тях. При зрели хора, които не страдат от хронични заболявания, силите на тялото след прекарана бактериална или вирусна инфекция се възстановяват бързо. Активният имунитет и бързо възстановяващите се ресурси на организма гарантират, че в периода след инфекциозно заболяване тялото е защитено не само срещу конкретния причинител на заболяването, но и срещу много други, с които има ежедневни срещи.

Не така стоят нещата обаче при малките деца. Препоръката на специалистите е да не се разчита само на изграденият имунитет да ги предпазва от ново боледуване. Възстановяването на ресурсите на детския организъм става много по-бавно. В периода непосредствено след боледуване те са податливи на ново заразяване, въпреки изградения имунитет. Добре е да се вземат допълнителни мерки за засилване на имунната система при малчуганите. Особено на есен и особено ако през лятото са ставали жертва на летен грип или на сезонните ентеровируси.

shop banner

Природно средство за подсилване на защитата на организма при всички деца

Имунопрофилактиката в края на лятото и през есента е важна за всяко дете. Сред най-нуждаещите се попадат често боледуващите деца. Независимо от възрастта им техният иунитет може да бъде засилен и поддържан, а родителите могат да разчитат на природни средства с доказан механизъм на действие. Такива са продуктите Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп и капсули.

Сиропната форма на Имунобор Кидс е предназначена за най-малките, за които е трудно да преглъщат капсули. Сиропът е с приятен вкус на натурални диви ягоди и се приема много добре от малчуганите. За децата над 3-годишна възраст може да се разчита на Имунобор Кидс капсули.

Двата продукта са доказано ефективни за подсилване на имунитета и за вторична профилактика в периода след боледуване.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: