предпазване от настинка и грип
0
(0)

Предприемането на мерки за предпазване от настинка и грип е една от основните ни задачи през есента. В какво се състоят те и как да усилим ефективността им ще узнаем в следващите редове.

Изпитани съвети за предпазване от настинка и грип през есента

Повече сезонни храни

Природата знае от какво имаме нужда и ни го предлага в подходящия момент. Именно поради това е добре да се възползваме от разнообразието, което предлага есента. Препоръчително е да се придържаме към здравословен и добре балансиран хранителен режим, основан на прилично количество сезонни плодове и зеленчуци. Към салатите можем да добавяме суперхрани като амарант, киноа и елда.

Поддържане на оптимален воден баланс

Имунната система разчита да ѝ осигурим достатъчно количество вода, за да функционира правилно. По този начин се активира процесът на детоксикация. Ензимите и други биологични агенти се активират, за да подпомогнат извеждането на токсините от тялото.

Освен вода могат да се приемат билкови чайове. Поради високото съдържание на полифеноли те подсилват имунната система и ефективно унищожават микробите в храносмилателния тракт. За още по-силен профилактичен ефект могат да се добавят няколко капки лимонов сок в топлата напитка.

Разходки на открито

Продължителният престой в затворени помещения създава опасност от разболяване. Ето защо не бива да позволяваме на лошото време и студа да възпрепятстват разходките навън.

Предпазване от настинка и грип през есенните месеци с висококачествен природен имуностимулатор

Приемът на Ехинацея е перфектно допълнение към мерките за профилактика на настинка и грип през есента. Оптимално количество високопречистен екстракт от лековитата билка могат да се набавят чрез приема на Имунобор Ехинацея 250/Imunobor® Echinacea 250. Този природен продукт от фамилия Имунобор оказва благотворно въздействие върху функцията на дихателната система. Укрепва естествените защитни сили и помага на организма да устои на атаките на вирусите, които предизвикват респираторни вирусни инфекции. Повишава локалната имунна защита на бронхиалната лигавица и е ценен съюзник на хора, предразположени към чести простуди и хронични заболявания на дихателната система (настинка, грип, бронхит, синузит). Стимулира производството на имунни тела.

Имунобор Ехинацея 250 е подходящ както за възрастни, така и за деца над 1 година. Може да се приема и от постещи, вегетарианци и вегани, тъй като се предлага в изцяло растителни капсули (VGcaps), които не съдържат желатин.

Дозира се по 1 капсула 3 пъти дневно за възрастни и по 1 капсула 2 пъти дневно за деца. Приема се след хранене. Има отлична поносимост и е напълно безвреден. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: