възпаление в организма
5
(2)

Когато се говори за възпаление в организма, трябва да се има предвид, че то е нож с две остриета. От една страна, е защитен механизъм срещу вътрешни и външни увреждащи агенти. От друга обаче, минат ли се определени граници, води до увреждане на собствените структури. Ако бъдат засегнати жизненоважни органи (сърце, бял дроб, мозък, бъбреци, черен дроб), основните жизнени функции са застрашени. В резултат може да се стигне дори до летален изход. За това предупреждава Габриела Покови в своята наскоро издадена книга „Внимавайте с възпалението“ (Atención con la Inflamación). Авторката е доктор по медицина и диетолог нутриционист.

Възпаление в организма – повсеместен проблем в съвременното общество

„Един от основните проблеми на хората днес е възпалението. Всички имаме някаква степен на възпаление. Не би могло и да е иначе – все пак в ежедневието си буквално сме заобиколени от провъзпалителни агенти. Такива са стресът, обездвижването, лошото хранене и замърсяването на околната среда. Разликата е единствено в степента на възпаление в тялото и начинът, който имунната система контролира това възпаление“, посочва д-р Покови.

Тя обръща внимание на факта, че има някои знаци за наличие на възпалителен процес в организма. Такива са предразположеност към алергичен ринит, постоянни храчки в гърлото, запек/диария, подуване на корема/газове, кожни проблеми (пъпки, екзема), сърбеж и персистираща болка. Паметовите и когнитивни нарушения също могат да насочват към възпаление в тялото, допълва специалистката.

shop banner

Относно това кой е по-предразположен към възпаление д-р Покови посочва жените. „Дамите по-често се оказват в плен на възпалението. Като причина за това са колебанията в хормоните в различните етапи от живота“, уточнява експертката.

Това не бива да успокоява мъжете

При тях обикновено възпалението настъпва внезапно, то засяга най-често сърдечно-съдовата система и изходът нерядко е фатален.

За щастие, степента на възпалението успешно може да бъде намалена. За целта д-р Покови препоръчва внасянето на някои промени в рутината. Основно тя визира прилагане на техники за контрол на стрес, повишаване на двигателната активност, преминаване към здравословен хранителен режим и избягване на замърсяването.

Продукт без аналог срещу възпаление в организма

Известни наши специалисти препоръчват Имуфлам / Imuflam® за трайно овладяване на възпалението в тялото. Това е изцяло природен продукт без аналог на българския пазар. Благодарение на естествената комбинация от съставки оказва благоприятен ефект върху имунната система и съпротивителните сили на организма.

Една капсула осигурява екстракт от Котешки нокът 350 mg и от Танацетум партениум (съдържа 0.6 mg партенолид) 150 mg. Активните вещества се допълват взаимно и оказват мощен ефект върху имунитета. Приемът допринася за предпазване на организма от вредното влияние на свободните радикали – основна причина за възпаление. Повлиява благотворно болковия синдром при възпалителни заболявания. Подпомага овладяването на алергичната реакция при екзема.

Продуктът е с максимална чистота, високо качество и безопасност в съответствие с изискванията на международните стандарти. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Има много добра поносимост при продължителна употреба. Наличен е в аптечната мрежа и в онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: