заболеваемост от грип
5
(3)

Нивото на заболеваемост от грип се е покачило със 185% през този сезон в сравнение с миналогодишния. За това информира пневмологът д-р Хосе Антонио Кинтано, позовавайки се на данни от Системата за проследяване честотата на грипа (SiVIRA) към испанския здравен институт „Карлос III“ (ISCIII).

Причини за по-високата заболеваемост от грип и начин за овладяване на симптомите

Според д-р Кинтано повишаването на грипната заболеваемост се дължи основно на два ключови фактора. Първият е постепенното отпадане на мерките във връзка с пандемията от COVID-19, вторият – отслабването на имунитета към грипни инфекции.

„Ковид пандемията от последните две години доведе до ниска и отсъстваща циркулация на сезонните грипни вируси. Това на свой ред оказа негативно влияние върху имунитета на населението. Има и още нещо, което не бива да се пропуска. Разхлабването и поетапното отпадане на ковид мерките направи така, че добре познатите ни сезонни вируси като грипният да се завърнат с пълна сила“, уточнява д-р Кинтано.

shop banner

Като най-добър начин за овладяване на симптомите на грипа специалистът посочва цялостният подход в лечението. По думите му изключителната употреба на обезболяващи и температуропонижаващи средства като парацетамол не е от полза. Причината е, че не подобрява общото състояние на организма.

Противогрипните средства са друго нещо

За основно предимство на антигрипните средства д-р Кинтано посочва фактът, че те се предлагат без рецепта и действат срещу няколко симптома едновременно. „Ефективността и удобството на средствата срещу грип ги прави предпочитан избор за пациенти и лекари“, посочва специалистът. Той обръща специално внимание на това, че все пак е добре да продължат да се спазват доказалите своята ефективност мерки за ограничаване на заболеваемостта. Такива са поддържане на отлична хигиена (особено на ръцете) и на физическа дистанция. „Нека хората, които не са се ваксинирали против грип (най-вече възрастните и тези с компрометирано здраве) да го направят“, апелира за финал д-р Кинтано.

Още една надеждна мярка срещу заболеваемост от грип

Приемът на Имунобор Бронхо / Imunobor® Broncho се препоръчва от доказани наши специалисти при първи симптоми на грип. Това е мощен имуномодулатор, който спомага за повишаване естествената защита на организма при остри и хронични проблеми на дихателната система. Високоефективен е при грип и настинка. Всяка капсула съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на Котешки нокът 500 mg и Ехинацея 40 mg. Съставките са проучени по отношение на имуномодулиращия и противовъзпалителния си ефект.

Продуктът е подходящ както за възрастни, така и за по-големи деца. Приемът е по схема. През първите 10 дни – 3 пъти по 1 капсула дневно след хранене, а след това – 1-2 капсули дневно. При деца по 1-2 капсули дневно в зависимост от възрастта.

Търсете в аптеките или поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: