за силен имунитет през зимата
4.5
(4)

За силен имунитет през зимата е добре да спазвате някои здравословни навици, особено в условия на повишена заболеваемост. Студените месеци са истинско предизвикателство за поддържане на доброто здраве, а всички знаем, че подсилването на имунната система е най-добрият щит срещи вирусите и настинките. Затова и в следващите редове може да разберете как да постигнете това, в няколко лесни стъпки.

Здравословно хранене за силен имунитет през зимата

Храната е изключително важна стъпка за силен имунитет през зимата и естествен метод за набавяне на хранителни вещества, за правилното му функциониране. Здравословната диета ограничава приема на рафинирана захар, мазнини и преработени въглехидрати. Редовната им консумация всъщност потиска функцията на имунната система и увеличава възпалението, както и води до напълняване. А според едно направено проучване, хората с наднормено тегло имат понижени нива на лимфоцити и NK клетки. За да се справите с това обаче, просто е необходимо да наблегнете на растителни храни и леки протеини, които ще осигурят необходимите за силен имунитет през зимата хранителни вещества. Такива са витамин C и D, витамини от групата B, цинк, желязо и др. Ако смятате, че не може да си ги набавите чрез храната, то приемът на хранителни добавки, с доказан произход и качество е вашето решение.

Качествен сън и почивка за силен имунитет през зимата

Здравословният сън е важен за поддържане функцията на мозъка, сърдечно-съдовата и нервната система, и доказано естествено се грижи за имунитета, особено през зимата. Благодарение на него имунната система се рестартира през нощта и в организма протичат процеси, които помагат на тялото да се възстанови. Затова и специалистите съветват възрастните да си осигуряват от 7-8 часа качествен сън на денонощие.

shop banner

Лична хигиена за осигуряване на силен имунитет през зимата

Поддържането на добра лична хигиена и такава на дома, и работното място, всъщност може да ви спести срещата с голяма част от болестотворните микроорганизми. Добре е да не забравяте да измивате ръцете си преди хранене, и веднага след като сте се прибрали от някое обществено място. Също така, ако сте навън може да използвате антибактериални мокри кърпи или дезинфектант за редовно почистване на ръцете. Не пипайте лицето си и не търкайте очите директно с пръсти. Когато сте на работното си място, често забърсвайте повърхностите върху, които работите и проветрявайте редовно помещението. Това важи като препоръка и за дома ви.

Грижа за тялото и ума, важна стъпка за силен имунитет през зимата

Заради променливото време навън и кратката продължителност на деня може да ви се струва невъзможно да се погрижите за физическото здраве на тялото. Но всъщност редовната активност е важна за поддържане на имунната система, за засилване на кръвообращението и функциите на други важни системи в организма. Затова подберете спорт, който ви доставя удоволствие и го практикувайте поне 3 пъти седмично. Старайте се да се движите колкото се може повече. Ходете пеша до работа или магазина, ако ви е възможно. Доказано, физическата активност намалява нивата на кортизол – хормон на стреса, в организма, който е фактор за потискане на имунната система. Друг начин за борба с напрежението и подкрепа на менталното здраве е да отделяте достатъчно време да се погрижите за себе си. Ходете редовно на масаж, практикувайте йога, медитация, излизайте с приятели, правете неща, които ви карат да се чувствате добре.

Добавяне на природен продукт в ежедневната грижа за силен имунитет през зимата

Все повече специалисти у нас препоръчват Имунобор Протект / Imunobor® Protect за подсигуряване на силен имунитет през зимата. Действието му се дължи на рационалната комбинация от микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин C и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина, със съдържание на натурален витамин C. Активните съставки взаимно се допълват и засилват неговият ефект. Продуктът e подходящ за имунопрофилактика и за прием в условия на повишена заболеваемост, като осигурява цялостна защита на организма срещу вируси, бактерии и гъбички. Природното средство има и локално противовъзпалително действие, повишава жизнения тонус и активира обмяната на веществата. Предлага се под формата на високотехнологични таблетки за смучене с депо действие на ниво устна кухина, с приятен ягодов вкус. Препоръчва се за оптимален ефект да се приема минимум 3 месеца.

Потърсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да разгледате за актуални промоции и атрактивни предложения.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: