имунитет детска градина
4.8
(8)

Укрепването на детския имунитет е важна стъпка, която всеки родител трябва да предприеме преди най-малките да започнат отново да посещават детска градина.

Съвети за засилване на имунитета на децата преди завръщане в детска градина

Здравословен хранителен режим

Развиващата се детска имунна система има нужда от силна и пълноценна храна. Витамин A, C и Е, и „полезните” мазнини са важни нутриенти, поддържащи имунитета, които трябва да присъстват в детското меню. Сред най-необходимите минерали за детската имунна система са манган, магнезий, цинк, селен и желязо. Те могат да се набавят като се следва пълноценен режим на хранене, богат на пълнозърнести продукти, пресни зеленчуци и плодове, ядки, семена и зърнени култури. Зелените зеленчуци са богати на сяра и спомагат за детоксикация на организма от натрупаните токсини. Повече брюкселско зеле, броколи, спанак и кейл в менюто ще засилят детския имунитет.

Безопасна среда у дома

Заплахата от вируси, бактерии и други болестотворни микроорганизми кара родителите да използват ежедневно в домакинството силни почистващи и дезинфекциращи препарати. В старанието да поддържат идеално чиста среда у дома, много родители забравят за вредното влияние на химикалите върху здравето на децата. Химическото излагане може да допринесе за намаляване на имунитета на децата, поява на алергии и други здравословни проблеми. За да растат децата здрави и максимално защитени заложете на алтернативните почистващи препарати с нетоксични съставки. Почиствайте дома при широко отворени прозорци, най-добре когато децата играят навън. За ежедневна хигиена на детето подберете специално разработени детски продукти с естествени съставки.

shop banner

Повече движение и игри на открито

Движението е есенциално за здравия имунитет на децата. Редовната физическа активност повишава броя на клетките, които се борят с болестотворните микроорганизми. Чистият въздух и слънчевите лъчи са естествени имуностимулатори, от които най-малките имат най-голяма нужда. Хубавото време предразполага към повече игри на открито. Дори и кратките семейни разходки имат положителен ефект върху здравословното и психическото състояние на детето. На родителите се препоръчва да ангажират детето с полезни активности и у дома, и навън, които да го поддържат физически и ментално активно, щастливо и здраво.

Природна имунопрофилактика за силен имунитет преди завръщане в детска градина

Имунопрофилактиката с природни имуностимулатори е най-успешният начин за подпомагане на съпротивителните сили на детския организъм. За да разчитат родителите на високо качество, сигурен ефект и пълна безопасност, могат да се доверят на имуномодулаторите за деца Имунобор.

Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup е натурален имуномодулатор за най-малките (до 8 годишна възраст), обогатен с микронизиран, високопречистен бета глюкан. Той е единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие за предпазване на детския организъм от вируси, бактерии и гъбички. Засилва активността на имунните клетки за борба с патогените, стимулира производството на имунни тела и има директен антимикробен ефект. Спомага за повишаване на локалната защита на лигавиците на бронхиалната, чревната и пикочната системи. Ако вече сте преминали есенна имунопрофилактика с Имунобор Кидс Сироп, е добре приемът му да се поднови преди повторно завръщане на децата в детските градини.

Имунобор Кидс Актив Сироп/ Imunobor® Kids Activ Syrup се препоръчва за прием при пропусната есенна имунопрофилактика. Той е особено подходящ в условия на риск от заболеваемост, тъй като съдържа по-мощна комбинация от природни съставки. Към бета глюкана в Имунобор Кидс Актив Сироп е добавен и витамин C за по-голяма защита и подсилване на детския имунитет.

Сиропите Имунобор Кидс се дозират по една лъжичка (5 ml) дневно, на гладно. Напълно безопасни са, с приятен вкус и децата ги обичат!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 8

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: