имунна система при възрастни
5
(2)

Когато говорим за имунна система при възрастни хора, се наблюдава тенденция защитните сили на организма да отслабват с напредване на годините. Проявите на този спад в имунитета варират от по-чести боледувания, през отнемането на повече време за пълно възстановяване на организма, до бавното зарастване на рани и т.н. Но това не е причина да изпадаме в паника. В сравнение с много други телесни функции, имунната система на повечето хора всъщност се справя страхотно на всяка възраст. Линиите на защита на организма обикновено работят достатъчно добре, така че рискът от инфекции да не е много по-висок от нормалното.

Имунна система при възрастни – какво да очакваме?

Имунната система е сложна съвкупност от механизми, които работят в синхрон за защитата на организма от патогените, причиняващи инфекции. Медицинската общност все още се опитва да разгадае точната причина за отслабването на имунитета с възрастта. Към момента е известно, че при възрастните хора организмът не реагира толкова добре на ваксини. Имунната система включва Т-клетки, които атакуват причинителите на инфекции. Те са в състояние да „запомнят“ нашествениците и да се справят по-лесно с тях при повторна среща. С напредване на годините тялото произвежда по-малко Т-клетки, оттам и ефектът от поставяне на ваксина е по-слаб. Освен намаления брой на имунните клетки, тяхната функция също може да се влоши като част от естествените процеси на стареене. Това обикновено води до по-чести боледувания и по-бавно възстановяване след инфекция, нараняване и др.

Експертите уточняват, че няма фиксирана възраст, след която имунната функция на организма отслабва. Процесът е строго индивидуален и протича с различна скорост при всеки, в зависимост от генетика, фактори на околната среда и др. Понижената функция на имунитета най-често се установява чрез тестване на определени имунни маркери.

shop banner

Как да поддържаме имунната система в кондиция за по-дълго?

Добрата новина е, че придържането към някои прости правила може да подпомогне функцията на имунитета, независимо от годините. За хората в напреднала възраст е от ключово значение да следят стриктно здравословното си състояние и да упражняват контрол върху заболявания, като диабет. Друга предпазна мярка е избягването на контакт с болни хора. Тъй като имунната система може да се окаже по-уязвима към патогенните микроорганизми, се препоръчва срещата със зарази да се ограничи доколкото е възможно. За укрепване на имунитета работят още балансираното хранене, качествения сън, ежедневното движение и намаляването на стреса.

Имунопрофилактика за силен имунитет на всяка възраст

Финалната стъпка за подсилване на имунитета на възрастните е провеждането на имунопрофилактичен курс. Той се състои в прием на природен продукт за естествено засилване на съпротивителните сили на организма. Средството, което се справя отлично със задачата да укрепи здравето на възрастните, е Имунобор /Imunobor®.

Продуктът е природно решение за интензивно подпомагане на организма при често боледуване, остри и хронични инфекции, имунен срив, стрес и хронична умора. Съдържа отлично разработена комбинация от природни екстракти с мощен ефект за подсилване на имунитета – Котешки нокът, Мака, Мате и Мравчено дърво. Те способстват за увеличаване на броя и активността на белите кръвни клетки, стимулират производството на специфични антитела и активират хуморалния и клетъчния имунитет. Продуктът проявява директен антимикробен ефект и съдейства за подобряване на общото състояние на организма. Активно предпазва от най-разпространените вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Отлично се комбинира и с други укрепващи имунитета продукти на марката.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: