ковид и грип едновременно
5
(2)

Децата, заразени с ковид и грип едновременно са в сериозна, дори смъртоносна опасност. За това предупреждават от американските здравни власти.

Според нюйоркски експерт съвсем доскоро инфекциите с двата вируса са редки поради противоепидемични мерки, наложени заради пандемията от коронавирус. С отпадането на ковид ограниченията обаче отново има предпоставки за разпространение на вируса на грипа и ковид. Това на свой ред може да доведе до драматично нарастване на броя на коинфекциите с ковид и грип.

Ковид и грип едновременно – сериозно предизвикателство за децата

„По всичко изглежда, че настоящият грипен сезон ще бъде по-тежък от предходния. Освен това коронавирусът все още е тук. Погрешно е да се мисли, че щом някой се е разболял от грип, той няма да „хване“ и ковид. Инфекциите могат да дойдат в комплект. Ето защо последователното тестване за ковид и за грип има смисъл. С това напомням на медиците, ако диагностицират някого с грип да го тестват и за коронавирус“. Коментарът е на Д-р Марк Сийгъл от медицински център Langone към Нюйоркския университет.

shop banner

Въпреки че грипен сезон 2021/2022 г. беше лек, сред децата има доказани двойни инфекции, включващи ковид и грип. Много от хоспитализираните боледуват тежко, като са констатирани и смъртни случаи. Тревожните данните са от скорошно изследване. То е публикувано на 16 декември 2022 г. в Седмичния доклад за заболеваемостта и смъртността на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC).

Предварителните данни сочат, че 6% от хоспитализираните с грип деца за периода от 1 октомври 2021 до 20 април 2022 г. са имали и ковид

Докладвани са общо 44 смъртни случая от грип сред деца, в т.ч. 7 (16%) и от двойна инфекция с ковид.

Изследователите отбелязват, че нуждата от дихателна поддръжка или обдишване е значително по-висока при децата с ковид и грип, отколкото при тези само с грип. Впечатление прави, че над 80% от децата с двойна инфекция (ковид и грип) нямат противогрипна ваксина. Общо 53% са получили антивирусно лечение срещу грип.

От седемте починали деца с двойна инфекция нито едно не е било ваксинирано срещу грип. Само едно е получило противогрипни антивирусни лекарства.

Отсъства информация за ваксинационния статус и лечението на ковид.

Естествен щит за децата срещу ковид и грип едновременно

Рискът от респираторни вирусни инфекции като ковид и грип при децата може да бъде значително намален със следните два продукта:

Сиропната форма е предназначена за най-малките. Една чаена лъжичка (5 мл) съдържа високопречистен (93%), микронизиран и патентован Бета-глюкан. Приемът подсилва имунната защита и така помага на организма да устои на атаките на патогените. Вкусът е неустоим – на натурални диви ягоди.

Капсулната форма е специално за деца в училищна възраст. Всяка капсула съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на Ехинацея 40 mg и Бета-глюкан 150 mg. Този мощен имуномодулатор подпомага нормалното функциониране на имунната система. Допринася също и за подобряване общото състояние на организма.

Продуктите са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за дълговременна употреба. Могат да бъдат закупени от аптеките в страната или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: